Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Henk Stevens voorgedragen als KNAU-bestuurslid

(16-04-2004)

Tijdens de Unieraadsvergadering van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) op 24 april zal Henk Stevens (52) worden voorgedragen als bestuurslid van de KNAU. Stevens staat bekend als een innovatief organisator in de loopsport, o.a. bekend vanwege de organisatie van de Zevenheuvelenloop en de Marikenloop en mede-ontwikkelaar van het succesvolle ChampionChip tijdregistratiesysteem.

Binnen het bestuur zal Henk Stevens zich vooral richten op de ontwikkeling van de loopsport in Nederland. Hij wil daarbij de loopsport naar een hoger plan tillen op drie terreinen; In de breedte wil hij de loopsport meer integreren in de maatschappij door oog te hebben voor maatschappelijke, culturele en gezondheidsaspecten.
In de top ziet hij kansen door meer aandacht te besteden aan systematische aanpak van talentontwikkeling, liefst in samenhang met breedtesport en evenementen. Als bestuurslid van het Seven Hills Running Team, een initiatief voor talentontwikkeling in Nijmegen, heeft hij al de nodige ideeën en ervaring opgedaan. Als derde pijler wil hij de kwaliteit van evenementen verbeteren en deze inzetten als instrument om het de loopsport in Nederland verder te stimuleren.

In 2000 ontving Henk Stevens, namens de Zevenheuvelenloop, nog de prestatieprijs voor de recreatieve atletiekbeoefening van de KNAU, vooral ingegeven door de innovatieve aanpak.

Het bestuur van de KNAU neemt tijdens de Unieraad van 24 april in ieder geval afscheid van bestuurslid Rien van Haperen, die bij de KNAU inmiddels is begonnen in de functie van algemeen directeur. Bestuurslid Wim Slootbeek is aftredend en herkiesbaar. Hij vervult thans de rol van vice-voorzitter binnen de KNAU.