Gemeente Utrecht

Opening Skatelandschap Tussenbroekplantsoen

Op zaterdag 24 april openen wijkwethouder René Verhulst en schaatser Jochem Uytdehaage om 13.00 uur het nieuw aangelegde skatelandschap aan het Hendrika van Tussenbroekplantsoen in Oog in Al. Met de komst van het skatelandschap gaat een lang gekoesterde wens van de jeugd in Oog in Al in vervulling. Het skatelandschap bestaat uit een mini-ramp, twee quarterpipes en een funbox met spine en is vooral geschikt voor de beginnende skater.

Al in 1999 kreeg de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht het verzoek van jongeren om 'ergens' in de wijk een skatebaan aan te leggen. Na een intensieve zoektocht is uiteindelijk gekozen voor de locatie aan het Tussenbroekplantsoen. Het doorlopen van de noodzakelijke procedures kostte veel tijd, maar heeft nu wel geresulteerd in deze speelplek voor de jeugd.

Om het beheer van het skatelandschap zo goed mogelijk in de hand te houden en op (mogelijke) overlast te kunnen reageren, start binnenkort een beheergroep bestaande uit omwonenden, gebruikers van het skatelandschap, politie en gemeente.

Tijdens de opening van zaterdag 24 april zal een demonstratieteam van skatetoestellenleverancier Solos laten zien wat er mogelijk is op het skatelandschap. Aansluitend kan de jeugd uit Oog in Al zich uitleven op de skatebaan. Het jongerenwerk van wijkwelzijnsorganisatie Portes zorgt voor de bijbehorende muziek en (zonodig) skates.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wijkbureau West, Berry Verschoof, 030 - 286 39 10, e-mail: b.verschoof@utrecht.nl .

Utrecht, 16 april 2004.