Gemeente Laarbeek


Zaterdag 24 april

Brandweerwedstrijden in Laarbeek

Op zaterdag 24 april a.s. worden de provinciale brandweerwedstrijden gehouden in Laarbeek. De organisatie is in handen van de Laarbeekse brandweer, onder auspiciën van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité). Het gaat om de Provinciale brandweerwedstrijden `TAS HD' (hoge drukwedstrijden) en de zogenaamde `112-wedstrijden'. De wedstrijden starten al vroeg, namelijk om 7.50 uur gaat de eerste ploeg op weg, de laatste ploeg start om 16.20 uur.

Strijd om de meeste punten
Brandweerwedstrijden houdt in dat ploegen met elkaar wedijveren om het aanpakken van een bepaalde klus, die in scène is gezet. De brandweer Laarbeek is al weken voorbereidingen aan het treffen om op twee locaties (die vooraf niet bekendgemaakt worden) 22 brandweerploegen uit de provincie alle zeilen bij te laten zetten, in de run om de meeste punten. Alle ploegen vertrekken vanaf de brandweerpost aan het Raadhuisplein 3 in Beek en Donk. De prijsuitreiking vindt 's avonds om 20.00 uur plaats in Multifunctioneel centrum De Dreef in Aarle- Rixtel.

U bent van harte welkom!
U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de brandweerwedstrijden. Komt u naar de brandweerkazerne aan het Raadhuisplein 3 in Beek en Donk, dan krijgt u van daaruit te horen waar de wedstrijden plaatsvinden. Dit omdat voorafgaand aan de wedstrijd bij de brandweerploegen niet bekend mag zijn waar de klus in scène is gezet.
Kom gerust een kijkje nemen!