Politie Groningen

Klassiek en streektaal op jaarconcert Politie Muziekkorps (19/04/04)

Groningen 19-04-2004 -

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen (RPMG) geeft op zaterdag 24 april 2004 haar jaarconcert in de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen. Het politiemuziekkorps speelt, onder leiding van chef-dirigent Wim Jongen, een afwisselend muzikaal programma bestaande uit veel originele fanfaremuziek met werken van o.a. Jacob de Haan, Ernst Uebel, Jo Vliex, Felix Mendelsz. Bartholdy en André Waignein. Het concert begint om 20.15 uur.

Aan het jaarconcert wordt meegewerkt door de sopraan Titia Keizer (una voce particulare) en de Groninger liedjeszanger Klaas Spekken. Titia Keizer zingt een aantal bekende opera, operette en musical liederen van onder andere Mozart, Robert Stolz en Leonard Bernstein, begeleid door het politie muziekkorps. Klaas Spekken zingt eigen repertoire Van een zestal van zijn bekendste liedjes zijn door chef-dirgent Wim Jongen orkestarrangementen gemaakt, waarin ook Klaas begeleid wordt door de politiekapel. Kaarten, à 10, zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Oosterpoort en via rpmg@groningen.politie.nl

Regionaal Politie Muziekkorps Groningen is het muzikale visitekaartje van Regiopolitie Groningen. De fanfarebezetting van het RPMG telt 44 muzikanten. Het overgrote deel van de muzikanten van het RPMG is of was in dienst bij de politie. Het RPMG treedt ongeveer 30 keer per jaar op, vaak voor politie en justitie. Daarnaast geeft het RPMG regelmatig concerten in de provincie Groningen en daarbuiten en in het buitenland. De algehele muzikale leiding van het RPMG is in handen van chef-dirigent Wim Jongen.

Klaas Spekken (1960) volgde een opleiding als verpleger en woonde jarenlang in Noord-Holland. Hij studeerde zang aan het conservatorium in Alkmaar. Daarna was hij onder ander zangleraar aan de muziekscholen en de PABO. Ook trad hij op in diverse musicals voor hij na 22 jaar terugkeerde naar Ter Apel. Daar werkt hij in een verpleegtehuis. Terug in zijn geboortestreek, begon Klaas met het zingen van liedjes in het Gronings. Veel van zijn liedjes zijn geschreven door Dina Bellinga uit Musselkanaal.

Titia Keizer is een echte laatbloeier, doch dat doet niets af aan haar nog zeer jong aandoende sopraan die ze als een kameleon hanteert in zowel Opera- als Operette rollen. Ook liederen van Mozart, Schubert, Grieg en Tsjaikovski en de klassieke musicals behoren tot haar repertoire. Titia groeide op in Zuid-Afrika en volgde daar enige tijd zanglessen aan de Music Academy te Kaapstad. Haar studie werd afgebroken omdat ze in 1972 met haar ouders terug keerde naar Nederland. Veel later in Nederland volgde ze klassieke privé zanglessen bij Bouwe Dijkstra, Chris Verhoog (opera klas) en het Conservatorium te Groningen. Momenteel studeert ze nog bij Donald Gray Miller te Roden. Vanaf 1985 zong ze hoofdrollen in verscheidene Operettes, Musicals en Franse Operas. Ook bereikte ze de finale van het TV-programma Una Voce Particulare van Ernst Daniël Smid.