Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

20-04-2004
Kunst aan Huis Route Edam
In het weekend van 24 en 25 april a.s.

Bierkade in Edam Edams Museum Nieuwehaven Proveniershofje Voorhaven Het komende weekend, 24 en 25 april van 11.00 tot 17.00 uur vindt de kunst- en wandel route van de Kunst aan Huis Route Edam plaats.

De Stichting Kunst aan Huis Route Edam heeft 20 kunstenaars geselecteerd die op zaterdag en zondag zullen exposeren. De deelnemers exposeren met beelden, schilderijen, etsen, grafiek en tekeningen, fotografie, keramiek, textielobjecten en installaties.

Ook dit jaar is een prachtig programmaboekje te verkrijgen met beschrijvingen en foto's van de kunst en de kunstenaars. Dit boekje is een (onmisbaar) hulpmiddel bij de rondgang in Edam en tevens een mooie herinnering aan een bijzonder kunstweekend.
Het programmaboekje is verkrijgbaar bij: VVV op het Damplein in Edam, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op de Schepenmakersdijk of bij de speciale straatverkoper(s) en kost 1,20. De toegang tot de locaties is verder gratis.

De kunstenaars die meewerken aan de Kunst aan Huis Route Edam 2004:

Bert Verhoeff (fotografie) Karen Santen (beelden/installaties) Cora Vries (schilderijen) Marcel Schellekens (kleuretsen) Sander Fantin Jansen (beelden) Lon Buttstedt (objecten/schilderijen) Mari Shields (installaties/beelden) Marieke van der Vleuten (textielobjecten)
Aart Roos (schilderijen) Pauline Wiertz (keramiek) Christine Beekhuis (schilderijen/objecten) Takako Hamano (installaties)
Cora Verhoog (keramiek) Marina van der Kooi (beelden) Antoine Wiertz (schilderijen/tekeningen) Isik Tüzüner (beelden tekeningen)
Margot de Jager (schilderijen) Mecky van den Brink& Hinderik de Groot (fotografie/scan art) Pauline Hazeu (gemengde technieken)
Petra Hart (glicee print op canvas)