Partij van de Arbeid


Den Haag, 21 april 2004


Politiek Forum PvdA over Beginselen en Integratie


Zaterdag 24 april komt het nieuw gekozen Politiek Forum van de Partij van de Arbeid bijeen in Grand Café Engels, Stationsplein te Rotterdam.


Om 10.30 uur opent de voorzitter van de PvdA, Ruud Koole, de bijeenkomst. Hij zal dan onder meer ingaan op het nieuwe Beginselprogramma. Na de speech van Koole discussiëren de leden van het Politiek Forum onder leiding van Marijke Linthorst over de Beginselen.


Een commissie, onder gedeeld voorzitterschap van Wouter Bos en Ruud Koole, buigt zich momenteel over een nieuw Beginselprogramma voor de PvdA.


Na de lunch, om 13.00 uur reikt Wouter Bos, na voorlezing van het juryrapport door de juryvoorzitter Gerdi Verbeet, de Ko Suurhoffpenning uit. De Ko Suurhoffpenning wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een organisatie die zich in het bijzonder heeft ingezet voor vernieuwing van het ouderenbeleid. Dit maal wordt de penning toegekend aan het project multicultureel groepswonen BRASA in Groningen.


Hierna bespreekt het Politiek Forum de politieke actualiteit. De leden van het Forum hebben hiertoe een aantal onderwerpen aangemeld. In ieder geval zal het Hoger Onderwijs aan de orde komen.


Vervolgens discussieert het Forum over Integratie aan de hand van het rapport van de commissie Patijn, alsmede aan de hand van reacties op een aantal stellingen die tijdens de Week van het integratiedebat aan de orde kwamen. Commissievoorzitter Schelto Patijn houdt een korte inleiding, waarna de discussie onder leiding van Frank Vrolijks van start gaat.


De bijeenkomst sluit om 15.30 uur met een speech van PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos. Hij gaat onder andere in op de politieke actualiteit en de brandende kwesties. De leden van het Politiek Forum hebben daarna de gelegenheid Bos hierover vragen te stellen.


Voor verdere informatie: Altie Blanken 06 - 215 66 951