Gemeente Enschede

Uitslag derde stemronde Buurt aan Zet


Enschede, 21-04-2004

Op zaterdag 24 april wordt de uitslag bekend gemaakt van de derde en tevens laatste stemronde van het project Buurt aan Zet. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een feestelijk programma vanuit de Buurt aan Zet-tent op het schoolplein van freinetschool De Bothoven aan de Reudinkstraat (ingang via Lipperkerkstraat).

Tot 15.00 die middag kunnen bewoners uit Velve-Lindenhof, de Laares en de Bothoven hun stembiljetten inleveren in de tent. Het kinderkoor De Bothoven treedt op, er zijn acrobaten op eenwielers en het eenmansorkest Di Stephano maakt zijn opwachting.

Om 15.30 uur zal projectwethouder Roelof Bleker de uitslag bekend maken en de indieners van de winnende ideeën een cheque overhandigen waarmee ze de kans krijgen hun plan werkelijk uit te voeren. Voor bewoners is dit het startschot om hun idee verder uit te werken en tot uitvoering te brengen.

Het project Buurt aan Zet wordt eind 2004 afgesloten en bewoners uit de Buurt aan Zet-wijken krijgen door middel van deze laatste stemronde nog één keer de kans om op hun favoriete idee te stemmen. Op de huis-aan-huis verspreide stembiljetten staan 56 ideeën waarop gestemd kan worden. Deze ideeën zijn door wijkbewoners ingediend.

Het project Buurt aan Zet is een project voor en door bewoners in de wijken Velve-Lindenhof, Bothoven en Laares. De achterliggende gedachte is dat bewoners meer betrokken worden bij hun eigen leefomgeving en bij het gemeentebestuur. De wijken hebben voor 2004 nog een bedrag ter beschikking van circa ? 400.000,-.

De aanpak van Buurt aan Zet krijgt een vervolg in het nieuwe gemeentebrede project "Buurt in Aktie".

---

Gepubliceerd op 21-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar