Hogeschool van Amsterdam

Studenten Instituut voor Information Engineering lanceren real life-soap over studentenleven Almere

(21 april 2004)

Studenten van het Instituut voor Information Engineering (IIE) in Almere van de Hogeschool van Amsterdam produceren een real life-soap op Internet en regionale televisie. Geen promotiefilm met geacteerde filmstukjes maar een aan het echte leven ontleende soap, gemaakt door en voor studenten over studeren aan het IIE en het studentenbestaan in Almere. Op de Open Dag van het IIE in Almere op zaterdag 24 april van 10.00 uur tot 14.00 uur krijgen bezoekers een voorproefje.

De real life soap is bedacht als antwoord op vaak gestelde vragen als 'wat doet zo'n Information Engineer nu eigenlijk?' en 'hoe kom je erbij om in Almere te gaan studeren en wonen?'. De soap geeft een realistisch beeld van het IIE, de hbo-opleiding die ICT, communicatie, multimedia en bedrijfskunde combineert. Daarnaast is de soap een uitlaatklep voor de studenten zelf.

Studenten, docenten, medewerkers en afgestudeerden worden in principe 24 uur per dag gevolgd, opdat de kijker kan zien, voelen en ervaren hoe het is om op het IIE te studeren en te wonen in Almere. Belangrijk doel is ook om aankomende studenten goed te informeren over de studie. Studeren aan het IIE is wezenlijk anders dan bij vergelijkbare hbo-opleidingen, omdat studenten bij het IIE vanaf de eerste dag in contact komen met het bedrijfsleven. Op termijn wil het IIE de vele stagiaires in het buitenland hun dagelijks leven via de soap in beeld laten brengen.

Meer informatie over het IIE en de Open Dag van 24 april aanstaande vindt u op www.iie.hva.nl.