Politie Gelderland-Midden

Vrijwillige politie unit Noord start verkeersproject 'GOAL'
Publicatiedatum: 22-04-2004

De vrijwillige politie van de unit Noord (Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel) start zaterdag 24 april aanstaande met het verkeersproject 'GOAL'. Een project dat zich met name zal richten op het gebruik van GOrdels van - met name kinderen - op de achterbank en ALcohol gebruik door de bestuurders. Voor de zaterdag als controledag is gekozen, omdat steekproeven hebben uitgewezen dat dan veel verkeer naar en van clubs en verenigingen plaats vindt, waarbij juist op die korte ritten de regels kennelijk nog wel eens worden vergeten.

Terwijl tijdens deze korte ritten ook ongevallen kunnen gebeuren. Vandaar de projectmatige aanpak, waarvoor met name de vrijwillige politie van de unit zal worden ingezet. Overigens zal op andere dagen ook wel degelijk op deze onderwerpen worden gecontroleerd.

Project
Verder bestaat de indruk dat naast deze relatief korte ritten naar en van clubs op de zaterdagen het kennelijk ook gebruikelijk is om tijdens het wachten op de prestaties van de kinderen een biertje of nog andere alcoholica te nuttigen. Daarmee wordt het risico op ongevallen en letsel aanmerkelijk veel groter. Vandaar de projectmatig aandacht voor deze onderwerpen vanaf aanstaande zaterdag.