Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

!!! Bij winst op RVVH: Kom de kampioenen van BVV Barendrecht zaterdag van 19.00 tot 19.30 uur toejuichen bij het gemeentehuis !!!

Barendrecht: huldiging voetballers en basketballers

BARENDRECHT (donderdag 22 april 2004) - Barendrecht barst van de kampioenen. Onlangs werd atlete Marlies Kranendonk al gehuldigd voor een behaald nationaal kampioenschap en nu is het binnenkort de beurt aan het damesteam van basketballvereniging Binnenland, de rolstoelbasketballers van Binnenland, de voetballers van Smitshoek en hoogstwaarschijnlijk ook aan het eerste team van voetbalvereniging BVV Barendrecht. Indien BVV Barendrecht komende zaterdag (24 april) de thuiswedstrijd tegen het Ridderkerkse RVVH weet te winnen, dan worden ze - na een feestelijke rondrit door Barendrecht - nog diezelfde avond op het gemeentehuis gehuldigd.

Wint Barendrecht van RVVH dan is de ploeg van scheidend trainer Steef Buys zeker van het kampioenschap in de Eerste Klasse en daarmee keren ze volgend seizoen na een afwezigheid van één jaar terug in de Hoofdklasse. De wedstrijd op sportpark De Bongerd (Dierensteinweg) begint om 14.30 uur. Bij winst volgt er tussen 17.30 en 19.00 uur een rondrit door Barendrecht, die zal eindigen bij het Barendrechtse gemeentehuis (Binnenhof 1). De voetballers, trainer, begeleiders en bestuursleden van BVV Barendrecht worden dan met bloemen, een hapje en een drankje ontvangen door onder meer de Barendrechtse burgemeester M.Th. van de Wouw en wethouder sportzaken Ett Schoehuizen. Het complete gezelschap zal direct daarna verschijnen op het bordes van het gemeentehuis, waar de burgemeester hen ook zal toespreken. Alle supporters van de BVV Barendrecht kunnen zich dus komende zaterdag om ongeveer 19.00 uur verzamelen op het plein tussen het gemeentehuis en de kermis om hun sportieve helden te feliciteren en toe te juichen. Met deze huldiging wordt een jarenlange traditie van huldigingen voortgezet. In 1998 werd de BVV Barendrecht voor het laatst gehuldigd op het gemeentehuis, toen voor het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse.

Huldiging VV Smitshoek
Mocht BVV Barendrecht zaterdag kampioen worden, dan is het Barendrechtse voetbalfeest compleet want afgelopen zaterdag is ook het eerste team van VV Smitshoek kampioen geworden. Met een duidelijke 7-0 zege in en tegen Rhoon behaalde Smitshoek het kampioenschap in de Derde Klasse. Zaterdagmiddag 1 mei, aansluitend op de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen, is het groot feest in de kantine van Smitshoek. Onder andere wethouder sportzaken Ett Schoehuizen zal daarbij namens het gemeentebestuur aanwezig zijn om de kampioenen te huldigen en te feliciteren met het behaalde succes.

Huldiging bekerwinnaars Binnenland
Net als de voetballers worden ook de basketballers van CBV Binnenland door het gemeentebestuur van Barendrecht in het zonnetje gezet. Eind vorige maand hebben zowel het eerste damesteam als de rolstoelbasketballers van Binnenland in Amsterdam de nationale beker gewonnen. Voor die bijzondere prestatie worden beide teams komende dinsdag (27 april, aanvang 16.30 uur) door het Barendrechtse gemeentebestuur ontvangen in het gemeentehuis.

Noot voor de pers,