Gemeente Heerenveen

Oude- en Nieuwehorne krijgen volgende week dinsdag nieuw kunstwerk

23/04/2004

Samen met een leerling van het basisonderwijs zal wethouder Roel Kaastra aanstaande dinsdag 24 april om 14.30 uur het nieuwe kunstwerk onthullen dat het kunstenaarsduo Rijna Makkinga en Hilda Kanselaar heeft vervaardigd voor de tweelingdorpen Oude- en Nieuwehorne

Het kunstwerk verbeeldt de samengang/werking/verbondenheid tussen de beide dorpen. In een glazen gedeelte van het werk liggen voorwerpen die iets vertellen over de cultuur en historie van de beide horne's. De uitstalling zal op geregelde tijden worden vervangen. Met de onthulling van dit kunstwerk wordt het gat gedicht dat ontstond na de vernietiging van het eerdere kunstwerk van Ria Groenhof.

Inmiddels is het dak van het nieuwe kunstwerk geplaatst en zijn vitrines aangebracht. Er is nog steeds ruimte voor `spulletjes' die tentoongesteld kunnen worden. De inwoners van de dorpen zijn uitgenodigd om voorwerpen in te leveren. Kort voor de onthulling zal in overleg met de kunstenaressen een keuze worden gemaakt welke voorwerpen worden geplaatst.

Bij de opening zullen de kinderen van de Sevenaerschool en Wijbrandischool weer een rol vervullen. Dat is ook gebeurd in een eerdere fase bij het tot stand komen van het kunstwerk. Zo zal Froukje Heida, leerlinge van de Wijbrandischool, het gedichtje Dubbeldag voorlezen. Namens Plaatselijk Belang zal voorzitter Ate Westra het woord voeren.