Ministerie van Buitenlandse Zaken

minister Zalm naar voorjaarsvergadering Wereldbank en IMF

MINBZ: Minister Van Ardenne en minister Zalm naar voorjaarsvergadering Wereldbank en IMF

MINBZ: Minister Van Ardenne en minister Zalm naar voorjaarsvergadering Wereldbank en IMF

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

23 april 2004

Minister Van Ardenne en minister Zalm zullen zaterdag 24 en zondag 25 april Nederland vertegenwoordigen tijdens de voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het IMF in Washington. Ook Wellink, president van de Nederlandse Bank, zal aanwezig zijn.

In de IMF Committee op zaterdag worden de internationale economische ontwikkelingen besproken. Verder wordt onder andere gesproken over de rol die het IMF kan spelen in lage-inkomenslanden.

Op zondag spreekt de Development Committee over de voortgang die tot nu toe gemaakt is met het bereiken van de millenniumdoelen de afspraken die internationaal zijn gemaakt om wereldwijd de armoede te verminderen. De Wereldbank publiceert eind volgende week het Global Monitoring Report. Daarin wordt beschreven hoe het staat met het beleid van verschillende landen en internationale organisaties om die doelen te verwezenlijken.

In dit kader zal speciaal gesproken worden over de onderwijsdoelstelling. Het doel is om in 2015 alle kinderen naar school te laten gaan. De vraag is of dat in het huidige tempo gaat lukken. Verder staat de problematiek van houdbare schulden voor ontwikkelingslanden op de agenda.

///