Ingezonden persbericht


Persbericht

Leerlingen van GSG Leo Vroman exposeren in Agnietenkapel

Wethouder Van Schelven opent tentoonstelling

Gouda, 15 april 2004 - In de traditie van de vorige jaren, hebben de eindexamenleerlingen van de Goudse Scholen Gemeenschap (GSG) Leo Vroman, een wethouder uitgenodigd om de opening van hun expositie te verrichten. Tijdens de afgelopen achttien exposities zijn er meerdere politici aan bod gekomen, uit zowel de landelijke als uit de lokale politiek. Wethouder Roland van Schelven (D66) met ondermeer onderwijs in zijn portefeuille, zal op vrijdag 24 april om 16.00 uur, de tentoonstelling openen. De docenten en de eindexamenleerlingen met tekenen en handvaardigheid als eindexamenvak zijn er weer in geslaagd een expressieve tentoonstelling samen te stellen in de Agnietenkapel te Gouda.

"Als je bij de Goudse Scholen Gemeenschap (GSG) tekenen en/of handvaardigheid in je vakkenpakket neemt, is het een traditie dat je meedoet aan de eindexamenexpositie." De leerlingen presenteren hun werk, bepalen de opzet van de tentoonstelling en zijn aanwezig voor de bezoekers. De studierichtingen van de GSG Leo Vroman meedoen, zijn Vmbo T4 tekenen, Vmbo T4 handvaardigheid, Havo 5 en Atheneum 6 tekenen. Er doen circa 60 leerlingen mee.

Goudse kopstukken
Het initiatief van de expositie is geboren uit de behoefte dat de presentatie en het organiseren van een tentoonstelling tot de vakkennis behoort. Het is niet de eerste keer dat een vooraanstaande burger de tentoonstelling opent. In het verleden hebben reeds verschillende bekende en onbekende Gouwenaars hun medewerking verleend aan de opening: het hoofd van politie, de heer H. Wiarda; de voormalige fractieleider van de PvdA en huidige burgemeester van Bergambacht, de heer Hans Oosters; Graaf Floris is ooit verschenen te paard; de waarnemend burgemeester, de heer Jaap Warners en in 2002 had de burgemeester van Gouda, de heer W. Cornelis de eer.

Kopje koffie
Gedurende de hele vrijdag zijn de leerlingen bezig met het uitzoeken van werk, het inrichten en afwerken van de tentoonstelling. Na de opening om 16.00 uur krijgen de bezoekers tot 18.00 uur de gelegenheid het werk te bekijken, eventueel met tekst en uitleg van de leerlingen. Op zaterdag 25 april is de tentoonstelling te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. Er staat alvast een kopje koffie voor de bezoekers klaar.