Gemeente Utrecht

Tentoonstelling 'Ere wie ere toekomt'

Van 24 april tot en met 22 mei aanstaande kan men in de hal van het stadhuis van Utrecht een bezoek brengen aan de tentoonstelling over Koninklijke en stedelijke onderscheidingen. Naast vele Koninklijke linten zijn alle onderscheidingen te zien die de stad Utrecht kent.

Daarnaast zijn er foto's van Utrechters die in het verleden Koninklijk zijn onderscheiden en is het boekje 'Utrechts Eerbetoon' in te zien. In dit boekje staan de namen vermeld van de 363 personen die sinds 1915 een onderscheiding van de stad Utrecht hebben ontvangen.

Voor degenen die door de tentoonstelling inspiratie hebben opgedaan, is er nadere informatie over de procedure voor het aanvragen van een Koninklijke of stedelijke onderscheiding. De Kanselarij der Civiele Orden heeft het belangrijkste materiaal voor de tentoonstelling geleverd; Nimeto Utrecht heeft de tentoonstelling ingericht.

De tentoonstelling in het stadhuis is gratis toegankelijk. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, donderdag van 9.00 - 21.00 uur en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur.

Adres: Korte Minrebroederstraat 2


---

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mireille López-Toonen, Adviseur Kabinet van de burgemeester, telefoon: 030 - 286 11 35.

Utrecht, 23 april 2004