1e persbericht van zondag 25 april 2004

Eindhoven 25-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na huiselijk geweld aangehouden

Een 37-jarige man uit Eindhoven is zaterdag om 20.10 uur in zijn woning in Strijp aangehouden nadat hij zijn 38-jarige vriendin had mishandeld. Zij had een kleine wond in haar gezicht. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 70-jarige automobilist uit Veldhoven is zondag om 0.40 uur op de Ten Hagestraat aangehouden omdat hij gedronken had. Hij reed zonder verlichting waardoor hij de aandacht trok van de politiemensen. Hij blies ruim 2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mannen die voorbijgangers mishandelen aangehouden

Op de Leenderweg zijn zondag om 2.45 uur twee Eindhovenaren van 31 en 22 jaar oud aangehouden. Zij zouden een 32-jarige Eindhovense vrouw en haar 27-jarige Eindhovense vriend hebben mishandeld. De slachtoffers fietsten op de Leenderweg. Zij passeerden een groep personen waarvan een meisje plotseling op het fietspad kwam gelopen. De 32-jarige vrouw kon haar niet meer ontwijken en raakte haar. Dat was aanleiding voor de twee verdachten om de slachtoffers te slaan. De slachtoffers raakten licht gewond. De verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Bromfietster gewond na val

Een 16-jarige bromfietser uit Nuenen is zondag om 3.40 uur gewond geraakt toen zij met haar voertuig op de Vestdijk ten val kwam. Zij verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, botste tegen een fietsenrek en viel met haar hoofd tegen een boom. Ze raakte buiten bewustzijn. Zij is naar het MMC in Eindhoven gebracht. Ze had een open beenbreuk.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Op het Stratumseind is zondag om 4.10 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zonder enige aanleiding een 22-jarige Veldhovense vrouw in het gezicht geslagen. De man kon op aanwijzing van het slachtoffer en getuigen aangehouden worden. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Zaterdag tussen 9.10 en 12.00 uur is op de Tilburgseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 880 passanten reden er 154 te hard. De snelste reed 129 km/u. 70 is toegestaan.
* Op de John F. Kennedylaan, binnen de ringbaan, is tussen 13.20 en 17.25 uur gecontroleerd. Van de 1840 bestuurders reden er 791 te hard. Er is geen hoogste snelheid gemeten. 50 is daar de maximumsnelheid.

Heeze: Geld gestolen uit woning

Uit een woning aan de Kapelstraat is zaterdagavond een geldkistje met enkele duizenden euros gestolen. Van de woning is aan de achterkant een deur opengebroken.

Liessel: Snelheidscontrole

Zaterdag tussen 13.05 en 16.30 uur is op de Snoertsebaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 491 bestuurders reden er 39 harder dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 117 km/u.

Helenaveen: Geluidsinstallatie na overlast in beslaggenomen

Zondag om 5.50 uur is de geluidsinstallatie van de 39-jarige bewoner van een woning aan de Pastoor Kerssemakersstraat in beslaggenomen. Er waren veel klachten over geluidsoverlast en de man werd enkele malen gevorderd de muziek zachter te zetten. Dat deed hij niet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Woning in brand

Zaterdag om 22.30 uur is brand uitgebroken in een woning aan de Helmondseweg. De brand woedde vooral in de aangebouwde garage. Deze brandde uit, maar er was ook brand- en waterschade aan de woning. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. De politie doet onderzoek.

Reusel: Twee personen met drugs aangehouden in jeugdhonk

In een jeugdhonk aan de Mierdseweg zijn zaterdag om 14.15 uur een 21-jarige Eerselse vrouw en een even oude Reuselse man aangehouden. Een politieman kwam in het jeugdhonk binnen en zag de twee enigszins verdwaasd in het honk zitten. Verder was er niemand aanwezig. Bij onderzoek bleek de man zeven xtc-pillen bij zich te hebben. De vrouw had 134 pillen bij zich. De pillen zijn in beslaggenomen en de verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Reusel: Man slaat portier met bierfles

Een 35-jarige man uit Reusel is zondag om 3.50 uur op de Marialaan aangehouden. Hij had even daarvoor in een horecazaak aan de Wilhelminalaan de portier met een bierfles op het hoofd geslagen. De portier raakte niet gewond. De verdachte is ingesloten.

Bergeijk: Inbraak in woning

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Sint Jacobshof. De ruit van de tuindeur is vernield en uit de woning verdwenen een playstation en een cd-speler.