Ingezonden persbericht


25 april 2004

Recordpoging 32e Batavierenrace gelukt

Afgelopen zaterdag is door de Batavierenrace gepoogd het eigen wereldrecord van grootste estafetteloop ter wereld te verbeteren.
Uiteindelijk hebben 295 ploegen, goed voor 7375 lopers, deelgenomen aan deze jaarlijkse studentenestafetteloop van Nijmegen naar Enschede, waarbij de weergoden goedgezind waren. Hierdoor was het bijna de hele race door goed weer.

Al jaren is de Batavierenrace de grootste estafetteloop ter wereld. Het vorige wereldrecord dateerde uit 1999. Tijdens deze 27e race liepen 287 ploegen mee. Van te voren was het al bijna duidelijk dat het record verbroken zou worden, aangezien 300 ploegen mee zouden doen, en tevens stonden er nog 10 ploegen op de reservelijst. Deze zijn De ruim 7.000 deelnemers, allen afkomstig van universiteiten en HBO-instellingen, liepen in ploegen van 25 personen het 175 kilometer lange traject. Naast de vele Nederlandse studenten verschenen ook 9 buitenlandse ploegen uit Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland en Slovenië aan de start.

Winnaar van de 32e Batavierenrace is de ploeg RUG/Hanze-Vitalis 1, het universiteitsteam van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze ploeg had in totaal slechts 10.35.07 uur nodig om de finish te bereiken.

Naast het algemene klassement kent de Batavierenrace de prestigieuze Universiteitscompetitie. Ook deze prijs ging ook naar het team van de Rijksuniversiteit Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen verstoot de Technische Universiteit Eindhoven van de troon, en mag zich het komende jaar dan ook 'Snelste universiteit van Nederland' noemen.

Aansluitend vond het grootste studentenfeest van Nederland plaats. De vermoeidheid van de deelnemers maakte plaats voor een enthousiaste feeststemming.

---Einde Persbericht---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting Batavierenrace
t.a.v. Mieke Derkx
Heijendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen
tel.: 024-3615876
fax: 024-3612397
@: nijmegen@batavierenrace.nl
Internet: www.batavierenrace.nl
Er is meer informatie en beeldmateriaal beschikbaar.


---- --