Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Lelystad 25-04-2004 - Een 23-jarige automobilist uit Lelystad is zaterdagnacht aangehouden op de Zuigerplasdreef wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de dreef rijden en hielden hem staande. In eerste instantie gaf hij geen gehoor aan het stopteken, maar kon uiteindelijk tot stilstand worden gebracht. In de auto zaten nog vier passagiers. Na de blaastest is de bestuurder overgebracht naar het bureau, waar hij de ademanalyse weigerde. Hij was tevens in bezit van een boksbeugel, die in beslag is genomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Later die nacht zagen agenten op dezelfde dreef een 52-jarige Lelystedelinge rijden zonder verlichting. Zij werd staande gehouden op de Agorabaan en verklaarde gedronken te hebben. Bij de ademanalyse had ze een promillage van 1.15. Ze kreeg een rijverbod van vijf uren en een boete.
Een 21-jarige Lelystedeling nam voorrang op de surveillerende politieauto en reed met wisselende snelheid over de Visarenddreef, waar hij werd staande gehouden. Hij had een promillage van bijna 0.7 en was al eerder aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een dagvaarding voor justitie.