Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 25-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Gewapende overval
NIEUWEGEIN - Zaterdagavond rond 23.20 uur werd een horecagelegenheid aan de Nedereind overvallen. Twee (jonge)mannen met donkere kleding en bivakmutsen renden het pand binnen, bedreigden de medewerkers met een vuurwapen en eisten geld. De mannen zijn met een onbekend geldbedrag in onbekende richting gevlucht. De politie is direct een onderzoek begonnen. Mensen die meer informatie hebben over deze zaak wordt verzocht te bellen met de recherche van district Lekstroom via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Tentfeest Schalkwijk
SCHALKWIJK - Het tentfeest aan de Spoordijk in Schalkwijk is mede dankzij goed werkende beveiliging redelijk rustig gebleven. De beveiligers zetten acht mensen uit de tent wegens overmatig alcoholgebruik. Volgens schattingen van de beveiligers waren er zo'n 900 mensen bij het feest aanwezig. Rond 02.00 en 02.15 uur waren er twee vechtpartijtjes, die een blauw oog en een bebloed gezicht opleverden. Er is niemand aangehouden.

Vechtpartij
LOPIK - Vermoedelijk een al langer lopend conflict escaleerde zondagmorgen rond 02.00 uur op de Willem Alexanderstraat. Na een ruzie werden twee personen uit een uitgaansgelegenheid in Lopik gezet. Zij werden in hun kielzog gevolgd door zo'n vijftien personen van de ene en het dubbele aantal personen van de andere partij. Hierop ontstond op de Alexanderstraat een vechtpartij, waarbij de kleinste groep een bank uit een tuin sloopte en dit gebruikte als wapen tegen de andere groep.

Toen de politie ter plaatse kwam, was de vechtpartij voorbij. Auto's met inzittenden van de kleine groep werden gecontroleerd, maar er zijn geen wapens aangetroffen. De vechtersbazen werd verzocht te vertrekken, waarna het rustig werd. Eén jongen (geen personalia bekend) was gewond aan zijn gezicht. Voor hem werd een ambulance besteld.