Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 25-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Chaotisch schuurfeest
MIJDRECHT - Een schuurfeest aan de Tienboerenweg in Mijdrecht eindigde zondagmorgen chaotisch. Een aantal mensen is in elkaar geslagen.

Tussen 01.55 en 02.10 uur werden 35 automobilisten op de Tienboerenweg door de politie gecontroleerd op alcoholgebruik. De meeste bestuurders waren voorbeeldige Bobs. Toch werden binnen een kwartier twee automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken. Een 32-jarige man uit Zegveld blies op het politiebureau 300 ugl, een 25-jarige man uit Zevenhoven 385 ugl. Beiden kregen een proces-verbaal.

Aan het eind van het feest werd de sfeer grimmig. Rond 02.15 uur ontstond een vechtpartij. Doordat het verkeer door de vertrekkende gasten vastliep, hadden de agenten moeite bij de locatie te komen. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet bekend. In ieder geval is bekend dat een 23-jarige inwoner van Wilnis klappen kreeg, waardoor de jongeman zelf dacht dat zijn neus gebroken was. Tevens werd de voorruit van een auto vernield. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de vechtpartij. Zij kunnen bellen met de politie Mijdrecht via 0900 8844 (lokaal tarief).

Schieten met alarmpistool
MIJDRECHT - De politie kreeg zaterdagmiddag rond 15.15 uur melding dat op de Hoofdweg een jongen een pistool bij zich had. Toen agenten de 16-jarige jongen uit Enkhuizen aanspraken, gaf hij toe dat hij een alarmpistool met munitie bij zich had. Volgens de jongen had hij het wapen geleend. Hij zou er twee keer voor de lol mee in de lucht hebben geschoten. De jongen verklaarde dat hij dacht dat alleen het schieten op mensen verboden was. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Auto total loss: bestuurder gezocht
WOERDEN - Doordat de bestuurder van een auto zondagmorgen tegen 03.00 uur in de bocht aan de Polanerbaan tegen een verkeersgeleider kwam, vloog de auto tegen een lantaarnpaal en belandde vervolgens in de berm. De auto raakte hierbij total loss. Toen de politie ter plaatse kwam, was er niemand bij de auto.

Kort daarop hield de politie twee jongemannen aan; een 19- en een 21-jarige inwoner van Linschoten. De eigenaar van de auto, de 21-jarige, verklaarde dat een hem slechts vaag bekende man de auto bestuurd had. De 19-jarige had wel de autopapieren maar verklaarde niet in de auto te hebben gezeten. De politie heeft de zaak in onderzoek.