Districhten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht 25-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 11.45 uur

Wapens in beslag genomen

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie diverse verboden wapens in beslag genomen die in een pand aan de Verenigingstraat aanwezig waren.

De politie deed omstreeks 14.30 uur onderzoek naar een kogelgat in een ruit van een woning aan de Verenigingstraat. Op dat moment hoorden de aanwezige agenten luchtschoten en zagen een man achter een woning met een luchtdrukwapen schieten. De 37-jarige Utrechtenaar toonde zijn luchtdrukwapen en bleek in het bezit te zijn van nog een luchtdrukwapen en twee pistolen. Hiermee is hij in overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de wapens en bijbehorende munitie zijn in beslag genomen. De verdachte zal worden verhoord voor zijn wapenbezit.

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie met behulp van getuigen een bedrijfsinbreker op heterdaad aangehouden op de Atoomweg. De verdachte, een 39-jarige man uit Utrecht, had geprobeerd een hek bij een bedrijf open te knippen. Hij werd daarbij door omstanders gestoord en probeerde tevergeefs weg te fietsen. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aanrijding tussen tram en personenauto
UTRECHT - Zaterdagavond vond op de Europalaan ter hoogte van het 5 Meiplein een aanrijding tussen een personenauto en de sneltram plaats. Om 19:15 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Ter plaatse is de bestuurder door de brandweer uit het voertuig bevrijd en door de ambulance naar het UMC vervoerd. De 28-jarige bestuurder uit Utrecht bleek enkele ribben te hebben gebroken. De passagiers en bestuurder van de tram bleven ongedeerd. Het tramverkeer bleef door het ongeval enige tijd gestremd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie omstreeks 20.45 uur een man aangehouden op verdenking van inbraak in een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage Stationsstraat. De verdachte, 36 jaar uit Geldermalsen, liet bij de inbraak sporen achter waarmee zijn identiteit kon worden achterhaald en de politie hem in de omgeving kon aanhouden.

Uit de hand gelopen feestje

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag ontstond omstreeks 02.00 uur op de Simultaanstraat enige commotie door een ruzie op een feestje. Tijdens de ruzie onder de feestgangers verwonde een 45-jarige vrouw haar hand aan een stuk glas en werd hiervoor ter plaatse behandeld door de GGD. Aangezien de ruzie op straat werd vervolgd, was de politie toegesneld en vorderde de aanwezigen de straat te verlaten. Een 22-jarige man uit Utrecht weigerde na meerdere herhalingen hieraan te voldoen en is daarom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hierna keerde de rust weer.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie om 03.30 uur een bestuurder op de Brailledreef aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder, 28 jaar uit Utrecht, slingerde over de weg. Uit de ademanalyse bleek hij 570 ug/l in zijn lichaam te hebben en moest daarvoor zijn rijbewijs inleveren. Hij mag zich verder voor de rechter verantwoorden.