Politie IJsselland

Persberichten Kampen e.o. 1
van Vrijdag 23-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 24-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Rijden onder invloed en belediging

Kampen - Aan de Slaper is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige bestuurder uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 510 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. De inzittende, een 46-jarige man uit Kampen, werd naar zijn identiteit gevraagd, welke hij eerst niet wilde opgeven. Hij werd daarna beledigend richting de agenten, waarna hij ook werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-047832)


23 Bekeuringen tijdens controle in Kampen

Kampen - Vrijdagmorgen is op diverse locaties in Kampen controle gehouden voor onder andere rood licht en gordel. Voor het niet dragen van de autogordel zijn er 17 bekeuringen uitgeschreven. Voor het niet dragen van de helm is er één bekeuring uitgeschreven. Ook zijn er vier personen bekeurd voor het rijden door rood. En tot slot werd één persoon bekeurd voor zijn bromfiets die teveel vermogen had (2 kw). In totaal werd 23 maal bekeurd.
(04-047457)


Controle op aanhangwagens

Kampen - Op de Zwolseweg is vrijdagmiddag een rijdende verkeerscontrole gehouden op aanhangers. Er is drie maal bekeurd voor het niet juist bevestigd hebben van de losbreekreminrichting.
(04-047717)


---- --


Persberichten Salland 1
van Vrijdag 23-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 24-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Macht over het stuur kwijt

Raalte - Op de Wijheseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige bestuurder van een personenauto gewond geraakt, nadat hij vermoedelijk meerdere keren met zijn auto over de kop was geslagen. De man heeft waarschijnlijk met hoge snelheid achter een andere auto aangereden, waarna hij in een bocht de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Hij kwam uiteindelijk in een gazon tot stilstand. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Er was geen alcohol in het spel. Een onderzoek naar de exacte toedracht loopt nog.
(04-047836)


Snelheidscontrole met laser

Heeten - Op de Portlanderdijk heeft de politie vrijdagmiddag zo'n twee uren een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Er werd vijf maal bekeurd voor snelheden van respectievelijk 82, 84, 86, 95 en 97 km/uur, waar 60 is toegestaan.
(04-047627)


Mobiele rollenbanktest

Olst/Heeten/Wijhe - Met de 'mobiele' rollenbank is er op diverse plaatsen in Olst, Heeten en Wijhe getest op vermogen. Dit resulteerde in elf bekeuringen voor de overschrijving van de constructiesnelheid. De hoogste boete bedroeg E 125,- voor een bestuurder uit Deventer.
(04-047810)


---- --


Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 23-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 24-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Na stuurcorrectie tegen boom

Hardenberg - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de J.C. Kellerlaan een 20-jarige bestuurster van een personenauto uit Ede tegen een boom gereden. De vrouw raakte in een bocht naar links met haar rechter wielen in de berm, waarna zij een stuurcorrectie naar links maakte. Hierdoor schoor zij door naar links en botste aan de andere kant tegen een boom. Zij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.
(04-047834)


Alcohol en verdovende middelen

Hardenberg - Op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige bestuurder uit Gramsbergen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 315 ug/l. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. Tevens werd er een zakje verdovende middelen bij de man aangetroffen. Dit werd in beslag genomen en ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.
(04-047848)


Rijbewijs ingenomen na meerdere overtredingen

Ommen - Op de N34 bij Ommen is vrijdagmiddag een 61-jarige bestuurder uit Apeldoorn aangehouden voor diverse verkeersovertredingen. Tijdens de videosurveillance van het team Verkeersveiligheid viel de man op door zijn rijgedrag. Hij overschreed tweemaal de doorgetrokken streep en haalde in. Verder werd hij over een langer traject gemeten met een gemiddelde snelheid van 151 km/uur met een piek van 161 km/uur. Bij wegwerkzaamheden waar 50 gereden mag worden, werd hij geklokt op 100 km/uur. Hij kreeg meerdere processen-verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen. Hdens de videosurveillance van het team Verkeersveiligheid viel de man op door zijn rijgedrag.verse verkeersovertredingen. invlj


(04-047557)


Verdachte van vernieling aangehouden

Hardenberg - Bij een winkel aan het Oosteinde werd vrijdagavond een ruit vernield. Een getuige wist te melden wie de dader was, zodat deze 39-jarige verdachte uit Hardenberg in zijn woning kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.
(04-047817)


Openbare dronkenschap

Hardenberg - Aan de J.C. Kellerlaan is vrijdagmiddag een 39-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor openbare dronkenschap. De man lag zwaar onder invloed van alcohol in de berm. Hij kreeg een mini-pv.
(04-047611)


---- --


Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Vrijdag 23-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 24-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Bedrijfsinbraak

Hasselt - Bij een bedrijf aan de Industrieweg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Onbekenden kwamen binnen door het verbreken van een deur. Er werden aan motorfiets en een kluis weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(04-047361)


Twee aanhoudingen na melding schoten

Zwartsluis - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er geschoten zou worden bij of in een woning aan de Lijnbaan. Bij deze woning trof men twee mannen aan. Op basis van de Wet Wapens en Munitie werd vervolgens de woning doorzocht en werden de mannen gefouilleerd. In de woning werden twee op wapens gelijkende voorwerpen en enkele munitie aangetroffen. Tevens vond men een hoeveelheid verdovende middelen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De verdachten, een 24-jarige man uit Hasselt en een 31-jarige man uit Zwartsluis, zijn aangehouden en ingesloten. Er volgt nog een nader onderzoek.
(04-047849)


---- --


Persberichten Deventer e.o. 1
van Vrijdag 23-apr-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 24-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Zonder rijbewijs en onder invloed

Deventer - Op de Maagdenburgstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige jongen uit Deventer aangehouden, nadat hij een eenzijdig ongeval veroorzaakt had. De jongen reed over de Maagdenburgstraat richting Somervaart. In de bocht verloor hij de macht over het stuur en vloog uit de bocht. Hij schampte een lantaarnpaal en kwam tegen een boompje en tegen een metalen hekwerk tot stilstand. De lantaarnpaal raakte ontzet, de kap en de lamp vielen op straat kapot. De jongen bleek onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 780 ug/l. Verder was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg de nodige processen-verbaal.
(04-047885)


Verdachte van diefstal aangehouden

Deventer - In een horecagelegenheid op de Brink, heeft een man vrijdagmiddag kans gezien om een hoeveelheid geld te stelen, zonder dat iemand hem naar binnen had zien komen. Omstreeks 17:15 uur zag het personeel ineens de man van de trap naar beneden komen. Toen hij gezien werd vroeg hij aan de persoon achter de bar of men ook blikjes verkocht. Daarna liep hij weg. Even later bleek een geldbedrag uit het kantoor te zijn ontvreemd. Op basis van het signalement van de man, kon de politie hem later op de dag aanhouden. De 25-jarige verdachte uit Deventer is ingesloten voor nader onderzoek.
(04-047720)


Vrouw gewond na ruzie op straat

Deventer - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 38-jarige man uit Deventer aangehouden, nadat een 41-jarige vrouw gewond was aangetroffen na een ruzie met de man. De politie had de melding gekregen dat twee mensen ruzie hadden op de 2e Kruisstraat. Zij zouden vervolgens richting de Smyrnastraat gaan. Vervolgens trof men midden op de rijbaan van de Smyrnastraat een fiets en een jas aan en tevens en bloedspoor. ie hadden na een ruzie met de man.erzoek. blikjes verkocht. eelheid geld te stelen, zonder dat iemIn de AJ Duymaer van Twiststraat stond de verdachte met bloed op zijn lichaam. Hij gaf aan dat de 41-jarige vrouw hulp nodig had. In een steegje bij de Dunbarstraat trof men de gewonde vrouw aan. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 38-jarige man is als verdachte aangehouden en ingesloten.
(04-047348)


Brand in opslagplaats

Deventer - Bij een bedrijf aan de Duurstedeweg is vrijdagmiddag door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een opslagplaats voor houtkrullen. De brandweer heeft de brand geblust. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar heeft de politie een ruime afzetting rondom het bedrijf geplaatst. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.
(04-047704)


Politie dooft brievenbussenbrand

Deventer - In de Koning Wenzelstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag met de wapenstok meerdere brandjes van brievenbussen gedoofd. Tijdens de surveillance zagen agenten dat er meerdere brievenbussen van de flatbewoners in brand stonden. Doordat deze met de wapenstok op tijd gedoofd konden worden is erger voorkomen. Vanwege de enorme rookontwikkeling is de brandweer ter plaatse gekomen, om te luchten.
(04-047876)


Voetbalsupporters teruggestuurd naar Deventer

Deventer - Vlak voor een voetbalwedstrijd in Apeldoorn, zijn er een 80-tal supporters van Go Ahead Eagles zonder kaartje voor de wedstrijd, met twee bussen teruggestuurd uit Apeldoorn naar Deventer. Op de Beestenmarkt werden zij opgewacht door de politie en de ME en werden hun namen genoteerd. Zij mochten niet voor 00.00 uur in Apeldoorn verschijnen, anders zou alsnog een aanhouding volgen wegens het niet voldoen aan een bevel. Tevens was het de supporters verboden om richting station te gaan. Eén persoon, een 19-jarige man uit Deventer, voldeed niet aan een bevel van een ME'er en werd aangehouden.

(04-047751)


Aangehouden voor geluidsoverlast, nachtrumoer en openbare dronkenschap

Deventer - Op de Deltalaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Deventer aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De man liep blootsvoets door de straat te schreeuwen, zodat menig buurtbewoner wakker werd. Hij kreeg een bekeuring hiervoor. Enige uren later kreeg de politie weer meldingen van een schreeuwend persoon in de omgeving van de Maasstraat. Vervolgens werd dezelfde man op het Deltaplein aangetroffen. Hij werd wederom aangehouden en kreeg nog twee bekeuringen voor nachtrumoer en openbare dronkenschap.
(04-047870)


(04-047883)


---- --


Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 23-apr-2004 07:00 uur
Tot Zaterdag 24-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Wildplassen

Zwolle - Op de Wilhelminasingel is vrijdagmiddag een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens wildplassen. Toen agenten de man hier een bekeuring voor wilden geven, weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg daar alsnog een proces-verbaal.
(04-047687)


Computerapparatuur ontvreemd bij inbraak


Zwolle - In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een bedrijf aan de Schrevenweg ingebroken rond 04.45 uur. Onbekenden waren door het verbreken van een ruit binnengekomen. Er werd diverse computerapparatuur ontvreemd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(04-047352)


Vernieling en poging brandstichting

Zwolle - Bij een winkel aan de Sassenstraat hebben onbekenden vrijdagmiddag, vermoedelijk tussen 12.00 en 14.20 uur, de twee luifels van de winkel vernield. Tevens is gepoogd om deze in brand te steken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(04-047674)


Controle met videoauto

Ommen/Zwolle - Vrijdagochtend en -middag heeft het team Verkeersveiligheid enkele uren videotoezicht gehouden op de N348 in Ommen en op de IJsselallee in Zwolle. Er werd twee maal bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid, eentje met 46 km/uur te hard en eentje met 51 km/uur te hard. Van de laatste is tevens het rijbewijs ingenomen. Verder werd er nog bekeurd voor het inhalen over een doorgetrokken streep (twee maal), het niet handsfree telefoneren (twee maal) en het niet volgen van de vakindeling (eenmaal).
(04-047568)


Elf bekeuringen voor fietsen in voetgangersgebied

Zwolle - Vrijdagmiddag is er een controle op het fietsen in een voetgangersgebied uitgevoerd in de Roggenstraat en de Diezerstraat. In totaal werden 11 personen geverbaliseerd.
(04-047670)


---- --


Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 24-apr-2004 07:00 uur
tot Zondag 25-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Snorfietser onder invloed

Zwolle - Op de Schellerbergweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige bestuurster van een snorfiets aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw uit Zwolle blies 445 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.
(04-048255)


Bekeuring voor onverzekerde bromfiets

Zwolle - Op het Assiesplein is zaterdagavond een 27-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden voor het niet verzekerd hebben van zijn bromfiets. De bromfiets was voorzien van een verzekeringsplaatje uit 2002. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.
(04-048160)


Rijden zonder rijbewijs

Zwolle - Op de Geert Grootestraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-048301)


Winkeldievegge aangehouden door klant

Zwolle - In een winkel aan de Broerenstraat is met medewerking van een klant zaterdagmiddag een 31-jarige winkeldievegge uit Den Bosch aangehouden. De verdachte was samen met een man in de winkel en stopte kledingstukken in een tas. Dit werd gezien door de klant. Toen het tweetal de winkel verliet, kon de klant de man vastpakken en liep hij terug de winkel in. Hier leegde hij de tas en wederom ging het stel er vlug vandoor. De klant kon echter de vrouw nog aanhouden. De vrouw is overgedragen aan de politie en ingesloten op het bureau. De 19-jarige vrouwelijke klant uit Heino liep enkele kneuzingen op door het verzet van de verdachte en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.
(04-047999)


Aangehouden voor baldadigheid

Zwolle - Op de Luttekestraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden voor vernieling c.q. baldadigheid. De politie had de melding gekregen dat een groep jongeren allerlei zaken op straat omgooide. Op de Luttekestraat zag men dat de verdachte meerdere fietsen omgooide. Hierop werd hij aangehouden. Na onderzoek, dat uitwees dat er geen schade aan de fietsen was ontstaan, kreeg hij een proces-verbaal voor baldadigheid.
(04-048264)


Aanhouding voor vernieling

Zwolle - Zaterdagochtend vroeg, heeft de politie aan de Diezerkade een 28-jarige man uit Epe aangehouden voor vernieling van een ruit van een winkel. Het glas van de toegangsdeur was ingeslagen. Een beveiligingsbeambte had de verdachte ter plaatse kunnen aanhouden. De man kreeg een proces-verbaal.
(04-047896)


Man mishandeld door bromfietser

Zwolle - Op de Diezerpoorterplas is zaterdagavond rond 19.50 uur een man (leeftijd + woonplaats onbekend) door een 19-jarige man uit Zwolle mishandeld. Het slachtoffer liep, onder invloed van alcohol, over de straat en blokkeerde hierbij deels de doorgang voor een aankomende bromfietser. Tijdens het passeren raakte het slachtoffer de bromfietser tegen de keel. Het slachtoffer wankelde en kwam ten val. Hierop stopte de bromfietser en sloeg en trapte de man in zijn gezicht. Vervolgens ging hij er op zijn bromfiets vandoor. Door getuigen was het verzekeringsplaatje opgenomen. De man zal worden aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan diverse verwondingen moest worden behandeld, o.a. een gebroken neus.
(04-048152)


Man mishandeld in horecagelegenheid

Zwolle - In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man uit Zwolle in een horecagelegenheid aan de Voorstraat mishandeld door een onbekende man. In de gelegenheid had een meisje ruzie met een man, waarbij het slachtoffer tussenbeide kwam. Dit werd door de man niet gewaardeerd, waarna hij het slachtoffer op zijn gezicht sloeg. De man is met een bebloed gezicht door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.
(04-048239)


Jongen aangehouden voor vernieling auto's

Zwolle - Aan de Molenweg heeft een 36-jarige man uit Zwolle in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor vernieling. De man hoorde een knal en ging naar buiten om te kijken. Daar zag hij twee jongens fietsen die tegen autospiegels aantrapten. Hierop zette hij de achtervolging in. Toen één van de verdachten uit balans raakte en van zijn fiets viel, kon de man hem aanhouden. Hij werd overgedragen aan de politie en is ingesloten voor nader onderzoek. Er werden in ieder geval vier auto's met vernielingen geconstateerd.
(04-048261)


---- --


Persberichten Deventer e.o. 1
van Zaterdag 24-apr-2004 07:00 uur
tot Zondag 25-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Beschonken bestuurder vliegt uit de bocht

Deventer - Op de Singel is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uit de bocht gevlogen. Daarna was de bestuurder er vandoor gegaan. Getuigen wisten te melden dat de man een parkeerdek was opgelopen. Daar trof de politie de 33-jarige bestuurder uit Deventer aan. De man rook naar alcohol en had een bebloed gezicht. Nadat zijn verwondingen in het ziekenhuis waren behandeld, is de man meegenomen voor nader onderzoek. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse, waarna een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en hij kreeg een proces-verbaal.
(04-048254)


14 Bekeuringen tijdens surveillance

Deventer - Aan de Siemelinksweg en de Flora heeft de politie zaterdagavond tijdens de surveillance meerdere bekeuringen uitgeschreven, te weten:
Rijden zonder helm: 6x
Geen certificaat voor bromfiets: 3x
Rijden in een voetgangersgebied: 1x
Geen gordel passagier: 1x
Geen achterlicht: 1 x
Niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat: 2x
(04-048199)


Drietal aangehouden voor overtreding Opiumwet

Deventer - Op het Bergkerkplein zijn zaterdagochtend drie inzittenden van een personenauto aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Aanleiding voor de aanhouding was het feit dat de auto geparkeerd stond op een vergunninghoudersplaats. Toen de drie inzittenden hierop werden aangesproken, trof men in de auto verdovende middelen aan. Hierop werden de twee vrouwen van 19 en 21 jaar uit respectievelijk Oegstgeest en Schiedam en een 30-jarige man uit Delft, aangehouden. Zij kregen een proces-verbaal en de middelen zijn in beslag genomen.
(04-047925)


---- --


Persberichten Kampen e.o. 1
van Zaterdag 24-apr-2004 07:00 uur
tot Zondag 25-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Jongen aangehouden voor vernieling

Kampen - Op de Kennedylaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Kampen aangehouden wegens vernieling. De jongen stond in een groepje bij de bibliotheek. Op een gegeven moment pakte hij een houten balk op en sloeg de glasplaat van een infobord kapot. Omdat de politie hem dit zag doen, kon hij meteen worden aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-048242)


Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Kamperveen - Op de Noordwendigedijk is zaterdagmiddag een 50-jarige man uit IJsselmuiden mishandeld. Het slachtoffer reed met vier anderen op de racefiets, toen een auto met trailer hen met hoge snelheid passeerde. Omdat dit volgens het slachtoffer gevaar opleverde maakte hij een handgebaar naar de auto. Hierop keerde de auto en kwam naast de man rijden. De auto drukte het slachtoffer naar de berm, waardoor hij af moest stappen. Vervolgens stapte er een 47-jarige man uit de auto die het slachtoffer begon te slaan en te schoppen. Ook de 26-jarige bestuurder uit Kamperveen bemoeide zich hiermee. Vervolgens vertrekken de twee weer. Het slachtoffer hield pijnlijke benen en schaafwonden op gezicht en armen er aan over. De mannen konden even later in een woning worden aangehouden.
(04-048091)


---- --


Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 24-apr-2004 07:00 uur
tot Zondag 25-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters(038-496 38 91)
---


Rijden onder invloed

Steenwijk - Op de Gagelsweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige bestuurder uit Steenwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 285 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.
(04-048284)


Vier rijbewijzen ingenomen

Marknesse/Vollenhove - Tijdens een verkeerscontrole van het team Verkeersveiligheid met de videoauto zijn zaterdag vier personen hun rijbewijs kwijtgeraakt voor te hard rijden. In Marknesse werden zaterdagmiddag op de Vollenhoverweg twee motorrijders van respectievelijk 21 en 23 jaar, beiden uit Staphorst, aangehouden. Zij reden respectievelijk 131 en 151 km/uur. Op de Steenwijkerweg in Marknesse werd zaterdagmiddag ook een 22-jarige motorrijder uit Marknesse aangehouden met een snelheid van 151 km/uur. Op de Flevoweg in Vollenhove werd zaterdagavond tenslotte een 44-jarige automobilist uit Zwolle gemeten op een snelheid van 133 km/uur. Overal geld een maximum snelheid van 80. Van allen is het rijbewijs ingenomen en kreeg men een proces-verbaal.
(04-048118) (04-048119) (04-048122) (04-048123)


Man vernielt taxizuil

Steenwijk - Op het Stationsplein in Steenwijk is in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige man uit Willemsoord aangehouden voor het vernielen van een taxizuil. De man was met de laatste trein aangekomen en wilde per treintaxi naar huis. Toen deze er niet meer stond belde hij met de taxicentrale via de zuil. Aangezien hij het niet eens was met wat hij te horen kreeg, had hij tegen de zuil getrapt, waardoor deze vernield werd. Hij werd ingesloten op het politiebureau.
(04-048221)


Controle op Visserijwet

In het gebied Horst & Waterland heeft de politie zaterdagochtend en -middag een controle gehouden op de juiste naleving van de bepalingen gesteld bij of krachtens de Visserijwet. 's Ochtends werd aan de Handelskade in Zwartsluis een tweetal uit Groningen bekeurd wegens handelen in strijd met vergunningsvoorschriften, te weten:
- het voorhanden hebben van meer dan 15 dode vissen
- het zich bezig houden met z.g.n rally-vissen.
Beide deden afstand van alle door hen gevangen vis, in totaal 221 stuks. Verder zijn nog twee bekeuringen geschreven voor vissen zonder sportvisakte.

's Middags werden in totaal ruim 40 sportvissers gecontroleerd. In Genemuiden was een wedstrijd gaande van een bedrijf waar ongeveer 20 personen aanwezig waren. Er werd bekeurd voor:
7x vissen zonder sportvisakte
2x vissen zonder vergunning
1x vissen zonder grote visakte i.v.m. drie hengels
(04-047954) (04-048353)


---- --


Persberichten Salland 1
van Zaterdag 24-apr-2004 07:00 uur
tot Zondag 25-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


** Geen bijzonderheden **


---- --


Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Zaterdag 24-apr-2004 07:00 uur
tot Zondag 25-apr-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Motorrijder overleden na aanrijding

Slagharen - Zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur heeft op de Coevorderweg-Noord een aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden, tussen een automobiliste en een motorrijder. De auto en de motor kwamen uit tegengestelde richting. Toen de 33-jarige automobiliste uit Slagharen op een gegeven moment linksaf sloeg, zag zij de haar tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De man, een 41-jarige inwoner van Schuinesloot, botste vervolgens op de auto. De motorrijder is vervolgens met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij enige tijd later aan zijn verwondingen is overleden. De politie heeft de Coevorderweg-Noord tussen de Verlengde Kerkdijk en de bebouwde kom enige tijd afgesloten voor alle verkeer.
(04-048112)


Beschonken bestuurder verliest macht over stuur

Dedemsvaart - Aan de Noord Stegeren is in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige automobilist uit Dedemsvaart aangehouden voor rijden onder invloed. De politie had de man op de Julianastraat in zijn auto zien stappen, nadat hij onvast ter been door deze straat heen was gelopen. Hierop hebben zij de man gevolgd. Toen deze de agenten in de gaten kreeg gaf hij gas en ging er vandoor. Op de Noord Stegeren verloor hij ter hoogte van de begraafplaats de macht over het stuur en belandde met zijn auto in een haag. Hij kon worden aangehouden. Op het politiebureau blies hij 475 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.
(04-048270)


Rijbewijs ingenomen voor 66 km te hard

Lemele - Op de Lemelerweg heeft het team Verkeersveiligheid zaterdagavond een 21-jarige bestuurder uit Nijverdal aangehouden voor te hard rijden. De man reed richting Ommen en werd met de lasergun gemeten op 146 km/uur waar 80 is toegestaan. Tijdens zijn staande houding werd hij agressief, waarop de agenten pepperspray moesten gebruiken. Hierop werd hij rustig en kon zijn rijbewijs worden ingenomen. Hij kreeg tevens een proces-verbaal.
(04-048170)


Rijbewijs ingenomen voor 50 km te hard

Lemele - Op de Lemerlerweg heeft het team Verkeersveiligheid zaterdagavond nog een bestuurder aangehouden wegens te hard rijden. De man, een 48-jarige inwoner van Hellendoorn, werd gemeten op een gecorrigeerde snelheid van 130 km/uur, waar 80 mag. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.
(04-048200)


Veroorzaken van gevaar c.q. hinder voor verkeer

Hardenberg - Op de Europaweg is zaterdagmiddag een 36-jarige bestuurder uit Balkbrug aangehouden voor het veroorzaken van gevaar c.q. hinder voor het overige verkeer. De man kwam aanrijden vanaf Mastebroek over de Haardijk. Hij remde met de handrem krachtig voor de verkeerslichten ter hoogte van de Europaweg. De wielen blokkeerden en dat gaf een enorme rookontwikkeling. Daarna sloeg hij linksaf de Europaweg in. Dit ging op dusdanige manier, dat zijn auto uitbrak aan de achterzijde, waardoor hij amper zijn auto onder controle kon houden. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-048231)


---- --