Politie Zeeland


PERSBERICHT

W 4328-2004 Brand in woning door technische oorzaak
Zondag 25 april 2004 omstreeks 07.51 uur kwam een melding binnen van een brand in een woning in de Johan G. Schorerstraat te Middelburg. Onbekend was of er zich nog bewoners in het pand bevonden. Uit onderzoek bleek dat de bewoner niet aanwezig was. De woning is onbewoonbaar geworden. De politie gaat uit van een technische oorzaak.

Omstreek 7.51 uur kwam een melding binnen van een binnenbrand in een woning in de Johan G.Schorerstraat te Middelburg. Bij de melding was nog onbekend of de bewoner in het pand aanwezig was. Al snel werd uit onderzoek duidelijk dat dit niet het geval was en de bewoner elders land verbleef.
De brandweer bestreed de brand, in de woonkamer van het pand, met twee blusvoertuigen. Rond 08.15 uur was de brandweer de "brand meester". De woonkamer liep veel brand- en roetschade op. De woning is door de brand onbewoonbaar geworden. Ook de aangrenzende woning liep schade op. Salvage kwam ter plaatse om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade.

De brandweer was ter plaatse met 3 voertuigen, twee blusvoertuigen en een redvoertuig. Ook een ambulance rukte voor de zekerheid uit, maar hoefde niet in actie te komen.

Uit het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand is gebleken dat het vrijwel zeker om een technische oorzaak gaat.