Politie Gelderland-Midden

Unit Noord; een-en-twintig boetes bij verkeersproject 'GOAL'
Publicatiedatum: 25-04-2004

Vrijwillige politiemensen uit de unit Noord hebben zaterdag 24 april in totaal 21 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Daarbij werd gecontroleerd op verschillende locaties in Barneveld (onder meer op de Thorbeckelaan), Nijkerk (ondermeer op de Luxoolseweg) en Voorthuizen (ondermeer op de Roelenengweg). Het merendeel van de boetes is gevallen voor bestuurders die - met name - kinderen achterin zonder gordel laten zitten.

Daarnaast hebben nog eens 87 automobilisten een blaasproef afgelegd. Tegen geen van hen hoefde proces-verbaal opgemaakt te worden vanwege overmatig alcoholgebruik.

Nodig
De resultaten van het door de Vrijwilligers geïnitieerde project spreken voor zich. De komende weken zal steekproefsgewijs de intensieve controle dan ook worden herhaald. Daarbij blijven de vrijwilligers met name een link leggen tussen het gebruik van de gordels en alcohol in relatie tot het verkeer naar sport- en andere clubs. Daarnaast zal de politie in de unit Noord op andere dan de projectdagen ook zeker blijven controleren op het juist gebruik van de autogordel en alcohol in het verkeer.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---