Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 25-04-2004

District Den Bosch

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTALDRUNEN - Zaterdagmiddag zijn twee mannen uit Algerije 24 en 26 jaar bij een winkeldiefstal bij een winkel aan de Grotestraat in Drunen betrapt. Klanten en personeel zijn achter de twee mannen aangegaan. Ze konden door de politie op de Jac. Van de Meijdenstraat worden aangehouden. Daar het vermoeden bestaat dat de twee mannen illegaal in Nederland verblijven zijn ze voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Voor wat betreft de winkeldiefstal is proces-verbaal tegen de mannen opgemaakt.

ALCOHOLCONTROLE

'S-HERTOGENBOSCH - Door het team verkeershandhaving van de politie Brabant-Noord, zijn zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles gehouden in 's-Hertogenbosch. Hierbij werden in totaal 241 blaastesten afgenomen en vier personen bekeurd. Rond 23.00 uur is op de Pettelaarseweg een 52-jarige vrouw uit Vlijmen bekeurd. Ze kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 4 uur. Een half uur later werd op dezelfde weg een 25-jarige man uit Rosmalen bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 1 uur. Even voor 03.00 uur werd op de Zuidwal een 48-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Zuidwal werd rond 03.20 uur een 43-jarige man uit Vught bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht, werd op de Havensingel in 's-Hertogenbosch een 46-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in hun woning in 's-Hertogenbosch zijn 24-jarige echtgenote mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag is een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De jongen sloeg in een horecagelegenheid aan de Parade een 17-jarig meisje uit Vught met een vuist tegen het hoofd. De jongen werd door een portier aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

ONGEVAL EN TE VEEL GEDRONKEN

ROSMALEN - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.30 uur werd een ongeval gemeld op de Oude Baan in Rosmalen. Op die weg was een 38-jarige vrouw uit Rosmalen met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden en over de kop geslagen. De vrouw raakte licht gewond en kon ter plaatse behandeld worden. Bij controle bleek dat de vrouw te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Ze werd hiervoor bekeurd. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 7 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd.

VROUW AANGEHOUDEN MET XTC PILLEN

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 03.00 uur werd op de Sint Janssingel een 32-jarige vrouw uit rosmalen aangehouden. De vrouw werd op die weg gecontroleerd en bleek 12 XTC pillen bij zich te hebben. Ze is voor verder onderzoek ingesloten.

AANRIJDING MET GEWELD

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag werd een aanrijding gemeld op Zuid Willemsvaart. Een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Boxtel was achter tegen de auto van een 23-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch gereden. Toen de vrouw en haar passagiers uitstapten, reed de auto van de Boxtelnaar op een van hen in. Deze, een 20-jarige vrouw uit Sint Oedenrode wist opzij te springen. Twee personen uit de auto van Boxtelnaar stapten vervolgens uit en mishandelden een vriend van de 23-jarige vrouw. Hierop is de auto uit Boxtel weggereden. Op het Heetmanplein kon de auto door de politie worden achterhaald. De inzittenden, twee mannen uit Boxtel, 34 en 31 jaaroud en een man uit 's-Hertogenbosch van 27 jaar, zijn aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de 34-jarige man uit Boxtel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier jongeren uit Vught, in de leeftijd van 17 en 18 jaar, aangehouden. Een van de vier was eerder die avond door een 18-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangesproken op zijn gedrag. Op de Pettelaarseweg werd hij door de groep voorbij gereden en vervolgens geschopt en geslagen. Als de jongen naar huis vlucht gaat de groep achter hem aan en belagen de woning. De vier jongeren konden door de politie in de omgeving worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag even voor 05.00 uur is een 21-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Politiemensen zag dat hij op de Vughterstraat een fiets vernielde. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

DRUNEN - Zondagochtend rond 07.00 uur is een 38-jarige man uit Drunen aangehouden. De man had met een bijl een ruit ingeslagen van een woning aan de Torenstraat en bedreigde daarmee de 46-jarige bewoner. De man kon even later door ter plaatse komen politiemensen worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

District Aa & Dommel

INBRAKEN IN BEDRIJVEN

VUGHT - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Kettingweg in Vught. Een ruit werd vernield. Vanuit een kantoorruimte werd een kluisje gestolen.

----
SINT OEDENRODE - Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een bedrijf aan de Pearl S, Buckstraat in Sint Oedenrode. Een deur werd pengebroken waardoor men binnen kon komen. Uit een kantoorruimte werd een geldkistje gestolen.

----
BERLICUM - Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een bedrijf aan de Enst in Berlicum. Een deur werd opengebroken. Uit het bedrijf werden een computer en wisselgeld gestolen.

District de Leijgraaf

INBRAAK IN PRAKTIJK

REEK - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een praktijk aan de Brouwershof in Reek. Naast elektrische apparaten werden uit de praktijk ook tal van medicijnen gestolen. Onoordeelkundig gebruik van deze medicijnen of een verkeerde combinatie van de medicijnen kan zeer schadelijk voor de gezondheid zijn.

TE VEEL GEDRONKEN

VEGHEL - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.15 uur is op de Burgemeester de Kuyperlaan in Veghel een 22-jarige man uit Berlicum bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 3 uur.
----
UDEN - Dezelfde nacht even voor 04.30 uur is op de Looweg in Uden een 38-jarige man uit Venhorst bekeurd. Ook hij reed terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

ZONDER RIJBEWIJS

VOLKEL - In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur werd op de Schoolstraat in Volkel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs kon overleggen wel was hij in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongen, afkomstig uit 's-Hertogenbosch, bleek 17 jaar te zijn. Tegen de jongen is dan ook proces-verbaal opgemaakt.

District Maasland

TE VEEL GEDRONKEN

OSS - Zaterdagavond rond 20.45 uur is op de Burgemeester Ploegmakerslaan in Oss een 37-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

OSS - Zaterdagavond kort voor middernacht werd een aanrijding gemeld op de Vinkenstraat in Oss. Aldaar bleek een 49-jarige man met zijn auto tegen een geparkeerde auto te zijn gereden. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Verder bleek het rijbewijs van de man te zijn verlopen en was zijn auto niet verzekerd. Verder moest de man nog voor een bedrag van 1903,05 euro aan boetes betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omdat hij de boetes niet direct kon betalen is hij ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

OSS - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.20 uur is een 24-jarige man uit Oss aangehouden. De man had in een woning in Oss zijn 23 jarige vriendin uit Oss geschopt en geslagen. De vrouw liep hier bij tal van blauwe plekken en schaafwonden op. De man is voor verder onderzoek ingesloten.