Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zondag 25 april

Den Helder 25-04-2004 - 14.15 uur

Inbreker aangehouden

Nieuwe Niedorp, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een telefoontje van een oplettende getuige die had gezien dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een bedrijfswagen aan de Dorpsstraat. De mannen waren hierna weggelopen toen de politie arriveerde. Kort hierna troffen de agenten de twee mannen opnieuw. Eén van hen vluchtte en de ander kon worden aangehouden. Dit was een 38-jarige bekende veelpleger uit Den Helder. Hij was nat omdat hij door een sloot was gegaan om aan de agenten te ontkomen. In de bestelauto bleken gestolen spullen te liggen, afkomstig van een inbraak bij een nog onbekend bedrijf. De bedrijfswagen is van de baas van de gevluchte handlanger. Zijn identiteit is derhalve bekend. De aangehouden man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Man aangehouden na mishandeling

Wieringerwaard, zaterdag 24 april 2004.

In de avonduren heeft de politie aan de Zuid Zijperweg een 49-jarige man uit Wieringerwaard aangehouden bij zijn woning. Hij had omstreeks 21.45 uur een 58-jarige man uit Wieringerwaard bedreigd en geslagen met een ijzeren staaf. Het slachtoffer kwam vanaf een manege achter de woning en maakte gebruik van het recht van overpad. Hier hebben de beide mannen al jaren een kwestie over waarbij er over en weer beschuldigingen zijn geuit. De verdachte had een vernieling van een heg bij zijn huis geconstateerd en verdacht het slachtoffer daarvan. Hij wachtte hem op en ging hem met de ijzeren staaf achterna en sloeg het slachtoffer in ieder geval 1 maal op zijn elleboog waardoor een bloedende wond ontstond. De verdachte is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Hoge score drankrijder

Den Helder, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 22.40 uur zagen agenten op de Rijksweg dat een 36-jarige automobilist uit Polen slingerend reed. De man werd staande gehouden en bleek erg diep in het glaasje te hebben gekeken. Aan het bureau blies hij maar liefst ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid: 1145 ug/l. Zijn Poolse rijbewijs is ingenomen en de man is ingesloten om zijn verblijfsstatus nader te onderzoeken. Hij beschikte niet over een paspoort of verblijfsvergunning.

Lastige man aangehouden

Den Helder, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 02.20 uur hielden agenten die bezig waren met het uitgaanstoezicht een 23-jarige man uit Den Helder aan in de Koningstraat. De man was lastig en verstoorde de openbare orde. Enige tijd hiervoor hadden de agenten hem al gesommeerd om naar huis te gaan maar aan dat bevel gaf hij geen gevolg. Hij kan een boete tegemoet zien.

Dronken met scooter onderuit

Warmenhuizen, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 02.20 uur ging een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Warmenhuizen onderuit op de kruising Sportlaan-Baan. Bij het afslaan verloor hij de macht over het stuur en smakte op het wegdek. Hij droeg geen helm en raakte gewond aan zijn hoofd en aan zijn knie. Hij werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd. Daar werd, omdat hij alcoholhoudende drank gedronken had, bloed van hem afgenomen. De uitslag volgt over 14 dagen. De jongen kon na behandeling in het ziekenhuis door zijn vader gehaald worden.

Drankrijdster

Den Burg, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 03.00 uur controleerden agenten op het Gerritslanderdijkje een 30-jarige automobiliste uit Alphen aan de Rijn op drankgebruik. Zij blies aan het bureau 365 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met drank

De Koog, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 03.35 uur vond er op de kruising Pontweg-Gerritslanderdijkje een aanrijding plats tussen een taxi, bestuurd door een 57-jarige chauffeur uit Den Burg en een bromfiets bestuurd door een 22-jarige man uit Den Helder. De bromfietser stak de Pontweg over en verleende geen voorrang aan de taxi die voor hem van links kwam. Zijn letsel viel mee. Hij had wel flink gedronken en blies aan het bureau 610 ug/l (tot 220 toegestaan). Hoewel hij reed op een bromfiets werd, gezien deze hoge score, gebruik gemaakt van de bevoegdheid zijn rijbewijs in te nemen.

Aanhoudingen na schermutseling

Schagen, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 04.15 uur was er voor een horecagelegenheid aan de Loet een schermutseling op straat tussen diverse jongeren. Een agent zag dat een 19-jarige jongen uit Hoorn een ander bij de nek greep en naar beneden trok. Hierna maakte hij trappende bewegingen naar het hoofd van zijn slachtoffer waarbij hij het hoofd schampte. De agent heeft de jongeman aangehouden wegens geweldpleging. Na verhoor mocht hij in de loop van de ochtend naar huis met een proces-verbaal op zak. Een 22-jarige man uit Enkhuizen werd eveneens aangehouden toen hij zich niet wilde verwijderen op bevel van de politie. Hij werd om 05.15 uur met een bekeuring op zak heengezonden.

Dronken joyrider vliegt uit de bocht

Den Helder, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 04.50 uur vloog een 19-jarige automobilist uit Den Helder uit de bocht op de kruising Schootenweg-Waddenzeestraat-Ravelijnweg. Hij kwam vanaf de Schootenweg uit de richting van de Fazantenstraat en reed op de kruising tegen een ANWB paal op waardoor de auto total loss raakte. De bestuurder, die geen rijbewijs heeft, had de auto stiekem meegenomen van zijn vader. Hij had last van zijn knie en zijn ribben en moest worden vervoerd naar het Geminiziekenhuis. Daar is bloed van hem afgenomen omdat hij gedronken had (uitslag over 14 dagen). Drie andere inzittenden bleven ongedeerd. Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal opgemaakt.