Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, zondag 25 april

Hoorn 25-04-2004 - 14.15 uur

Auto klapt over vangrail na aanrijding

Wognum, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 19.15 uur ontstond er een eenzijdig ongeval op de Tender. Een 28-jarige automobilist uit Wognum nam vanaf de Rijksweg A7, komende uit de richting van Hoorn, de afslag Wognum. Door vermoedelijk een te hoge snelheid verloor hij de macht over het stuur. Zijn voertuig begon te driften en ging al kantelend met zijn dak over de vangrail. Hierna rolde de auto het talud af en kwam op de wielen onderaan de helling tot stilstand. De auto raakte total loss. In de auto zaten, behalve de bestuurder, nog drie passagiers. Alle inzittenden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht. De bestuurder en een 18-jarige passagier uit Wognum werden daar met inwendig letsel opgenomen.

Waarschuwing helpt niet

Hoorn, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 01.00 uur hielden agenten op de Westerdijk een 18-jarige jongen uit Hoorn aan omdat hij dronken op zijn bromfiets reed. Kort hiervoor, toen de jongeman stond te hangen en te drinken op de openbare weg, hadden de agenten hem nog gewaarschuwd niet te gaan rijden. Hij blies aan het bureau 530 ug/l en krijgt een proces-verbaal.

Verdachte van mishandeling aangehouden

Enkhuizen, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 04.10 uur hoorden agenten belast met het uitgaanstoezicht veel geschreeuw op de Westerstraat. Een 15-jarig meisje bleek een heftige discussie te hebben gehad met haar vriendje. Een 39-jarige man uit Enkhuizen bemoeide zich ermee en had haar, zo verklaarde zij, bij de keel gegrepen en in haar gezicht geslagen. De verdachte werd door de politie op heterdaad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. Hij verzette zich hevig tegen zijn insluiting. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.