Politie Drenthe

zondag 25-04-04

Assen 25-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Man door politie aangehouden terzake poging zware mishandeling cq. doodslag
ROGAT Gistermiddag heeft de politie een 69-jarige inwoner van De Wijk aangehouden terzake poging tot zware mishandeling cq. doodslag en bedreiging. De man wilde verhaal halen over een late levering van goederen bij een bedrijf aan de Kosterweg. In het bedrijf kreeg hij een woordenwisseling met een 38-jarige werknemer en de 69-jarige man ging daarbij door het lint en bedreigde en mishandelde deze man. Daarbij trok de verdachte een zakmes en bedreigde daarmee zijn slachtoffer die de man op afstand wist te houden. De verdachte verliet hierna het bedrijf. Hij werd thuis aangehouden. De man bekende de feiten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Echtpaar botst met fietsen tegen elkaar
GASSELTE Op de Gieterweg raakten gistermiddag een echtpaar uit Baflo met de sturen van hun fietsen in elkaar. Hierbij kwam de 59-jarige vrouw te vallen. Ze werd met een hoofdwond overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Passagier valt van motor en raak gewond
MEPPEL Gistermiddag is een 17-jarige passagier uit Staphorst, die bij zijn vader achterop de motor zat, er vanaf gevallen. Zijn 45-jarige vader was onderweg vanaf de oprit De Wijk, over de A28, in de richting van Staphorst toen hij optrok en iets raars achter zich bemerkte. Direct zag hij dat zijn zoon over de rijbaan buitelde en op het midden van de rijbaan tot stilstand kwam. Met veel schaafwonden, de jongeman droeg in plaats van motorkleding gewone kleding, werd hij overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Aanrijdingen met letsel
RODEN Een 22-jarige inwoner van Tolbert is gisteravond met zijn auto op de Leeksterweg tegen een boom gereden. De man reed komende vanuit de richting Leek en raakte daarbij op de kruising met de Ceintuurbaan met zijn rechterwielen de trottoirband waarna hij de macht over het stuur verloor. Hierna reed de man een paal en verkeersbord omver en kwam na een korte vlucht tegen een in bossages staande boom tot stilstand. Hij kon zelfstandig uit zijn auto stappen waarna deze in brand vloog. Brandweer wist deze te blussen en de bestuurder werd met kin- en halsletsel en een wervelbreuk overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. In verband met alcoholgebruik werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

NIEUW BUINEN Vannacht vloog door onbekende oorzaak een 29-jarige man uit Gieterveen met zijn auto op de N374 over de kop. De man kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De man, die alcohol genuttigd had, blies 485 ug/l. Hij kreeg een transactie van 480 euro. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek ter plaatse dat de onfortuinlijke bestuurder slechts een bloedneus aan zijn avontuur had overgehouden.

Alcoholcontroles

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is er in Hoogeveen en de buitendorpen stevig op het gebruik van alcohol in het verkeer gecontroleerd. Vier autobestuurders liepen tegen de lamp met 350, 450, 455 en 490 ug/l. In totaal namen 12 politiemedewerkers deel aan deze controle. Er werden ruim 600 blaastesten afgenomen.

ZUIDLAREN Tijdens een grote alcoholcontrole in de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo werden 1128 bestuurders gecontroleerd. In totaal werden 5 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed met 330, 385, 610, 635 en 640 ug/l. Er werden 2 rijbewijzen ingevorderd en tevens werden er 19 bekeuringen uitgedeeld terzake: niet handsfree bellen(1), apk(1), verdrijvingsvlak(1), geen helm op bromfiets(2), niet dragen van autogordel(5), (brom)-fietsverlichting(9).

Aanhouding door medewerkers tennisvereniging op heterdaad EMMEN Tijdens het posten door medewerkers van een tennisvereniging aan de Brinkenhalte, in verband met gepleegde inbraken de afgelopen tijd, werd vannacht een 16-jarige Emmenaar aangehouden. Toen deze een raam in wilde gooien van de tenniskantine werd hij door de medewerkers aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie en ingesloten. Onderzoek volgt.

Vechtersbaas door politie aangehouden
HOOGEVEEN Tijdens het scheiden van twee vechtende partijen, door portiers en politie, buiten bij een café aan de Hoofdstraat, werd door de politie een 19-jarige vechtersbaas aangehouden. Deze richtte na de vechtpartij zijn woede op de portiers en de politie. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Vechtpartij in centrum van Assen
ASSEN Toen de politie vannacht op de Brinkstraat met een 20-jarig uit Assen afkomstig slachtoffer van een mishandeling stond te praten ontstond er om hen heen wederom een vechtpartij. Hierbij werden er klappen uitgedeeld en werd de politie geassisteerd door drie portiers van een horecagelegenheid. Na deze vechtpartij werden omstanders gesommeerd weg te gaan. Een 24-jarige en een 31-jarige man uit Assen wensten hieraan niet te voldoen en werden aangehouden. Tevens werd de verdachte van de eerder genoemde mishandeling, een 30-jarige Assenaar aangehouden. Onderzoek volgt.

Mishandeling discotheekbezoeker
MEPPEL Vannacht zijn twee broers, 18 en 20 jaar, beide woonachtig in Meppel aangehouden terzake mishandeling. Hierbij worden zij ervan verdacht een 22-jarige jongeman uit Rogat in een discotheek aan het Prinsenplein te hebben mishandeld. Nadat ze door personeel uit de discotheek waren gezet zijn de heren door de politie ingerekend.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707. Dirk Neef zal de voorlichting vanaf mandagmorgen 26-04 vanaf 08.00 uur overnemen.

info@politie-drenthe.nl