Politie Zuid-Holland-Zuid

040425 Weekend Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

25-04-2004 - Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

INTEKENLIJST
DORDRECHT- De politie waarschuwt voor twee Antilliaanse meisjes van ongeveer 17 jaar die met een intekenlijst onder valse voorwendselen geld proberen in te verzamelen. Deze week kwamen de vrouwen bij bewoners in de wijk Krispijn aan de deur met een intekenlijst inzake een heitje voor een karweitje van de Don Bosco-school. Bij de lijst zat een brief van de school met allerlei taalfouten. Een bewoonster vertrouwde het niet en belde de politie. Navraag bij de school leerde dat deze niets van de actie wisten en ook geen toestemming hebben gegeven. Vermoedelijk is het de meisjes (nog) niet gelukt om geld los te krijgen bij bewoners.

TE VEEL GEDRONKEN
ZWIJNDRECHT- OP de Burg de Bruinelaan is op 24 april omstreeks 05.00 uur een 36-jarige automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 3 uren. HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Graaf Willemlaan is op 24 april omstreeks 17.00 uur een 55-jarige automobilist uit Ambacht aangehouden. De man kreeg een rijverbod van 10 uren.
ZWIJNDRECHT- Op 24 april is op de Karel Doormanlaan omstreeks 21.20 uur een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man kreeg een rijverbod van 5 uren.
ZWIJNDRECHT- Op de Molenvliet is op 25 april omstreeks 04.30 een 18-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
DORDRECHT- Op 24 april rond 00.30 uur ontving de Gemeenschappelijk Meldcentrale de melding van een getuige dat er een aanrijding was veroorzaakt op de Burgemeester Jaslaan. De bestuurder van de auto reed tegen twee geparkeerde autos aan en reed vervolgens weg. Door de goede getuigenverklaring kon de politie de zwaar beschadigde auto vinden op de Drakensteijnlaan. De 50-jarige verdachte die erg naar alcohol rook is in zijn woning aangehouden. Hij wist niet veel meer van de aanrijding. `

GREEP UIT KASSA
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Op zaterdag 24 april omstreeks 20.15 uur deed een nog onbekend persoon een greep uit de kassa van de fietsenstalling. Een medewerker zette net een fiets in een stalling en toen hij terugliep naar het kantoor zag hij een persoon wegrennen. Hij zag dat de kassa openstond en dat de bankbiljetten weg waren. De Politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de persoon luidt als volgt;

· Donkere spijkerbroek

· Donkere jas

· Lang bruin haar

· Junkachtig type

BRAND DOOR STRIJKIJZER
DORDRECHT- In een woning aan de Zanddijk ontstond op 25 april omstreeks 04.15 uur brand. Een 46-jarige bewoner verklaarde dat hij s middags een broek had staan strijken. Hij vergat de strijkbout uit te zetten en er ontstond brand. De benedenverdieping brandde helemaal uit, de bovenverdieping liep behoorlijke rookschade op. Er waren geen mensen meer in de woning aanwezig.

VUURWERK
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Reeweg is een 29-jarige man uit Katwijk aangehouden. De man droeg 22 fakkels bij zich. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De man gaf als verklaring dat hij de fakkels had willen gebruiken als zijn voetbalclub had gewonnen.