Politie Zuid-Holland-Zuid

040425 Weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

25-04-2004 - Persberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

ZWARE MISHANDELING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM- De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 23 jarige man uit Borne. Deze mishandeling vond plaats op donderdagavond, 22 april 2004, omstreeks 23.15 uur, in een horecagelegenheid aan de Vlietskant. De man logeerde daar samen met zijn collega uit Hengelo. De mannen zaten aan de bar en spraken met elkaar met een Twents accent. Een (nog) onbekende man imiteerde dit op irritante wijze. De collega uit Hengelo sprak de man daarop aan. Daarop verliet deze man de horecagelegenheid. De collega uit Hengelo ging naar het toilet. De 23 jarige man zat op een barkruk. Twee mannen, waaronder de man die hen imiteerde, kwamen de zaak in. Plotseling werd hij door de andere man van de kruk getrokken en werd zodanig geslagen dat hij een gebroken neus, een gescheurde oogkas, een hoofdwond en een verwonding aan zijn rug opliep. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. Na behandeling kon hij terug naar het hotel. Hij kan zeker een week niet werken. De politie stel een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien of iets weten van de mishandeling worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SNELHEIDSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een snelheidscontrole op de Edisonweg hebben politieagenten 40 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De agenten hielden de controle op vrijdagmorgen, 23 april 2004, van 09.30 tot 11.45 uur. In totaal werden ongeveer 800 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.
ALBLASSERDAM- OP de Oost Kinderdijk is op 23 april tussen 14.15 en 15.45 een snelheidscontrole gehouden. Van de 1251 passerende voertuigen reden er 16 te hard.
SLIEDRECHT- Op de Rivierdijk is op 24 april tussen 14.30 en 15.45 een radarcontrole gehouden. Van de 575 passerende voertuigen reden er 7 te hard.
PAPENDRECHT- Op de Burgemeester Keijzerweg is op 24 april tussen11.00 en 12.00 uur met een radarauto gecontroleerd. Van de 392 passerende voertuigen reden er 16 te hard.

COMPUTERS GESTOLEN
SLIEDRECHT- In een bedrijf aan de Kweldamweg is in de nacht van 23 op 24 april ingebroken. Vrijwel alle computers zijn weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in. De inbrekers kwamen binnen door een raam.

TEGEN TUINHEK
ARKEL- Op de Dorpsweg reed op 24 april omstreeks 01.00 uur een auto met daarin een 25-jarige vrouw uit Meerkerk tegen een tuinhek. Ze verloor de macht over het stuur en vloog uit de bocht. De vrouw had gedronken. Het tuinhek raakte zwaar beschadigd.

ONGEVALLEN MET MOTOREN
GIESSENBURG- Op de C.M. Van Houwelingweg is op 24 april omstreeks 15.30 uur een 37-jarige motorrijder uit Giessenburg gevallen. De voetsteun van de motor raakte het wegdek toen de man de bocht door reed. Daardoor klapte de motor terug en kon de man de bocht niet meer soepel nemen. De man kwam in de berm terecht en raakte een lichtmast. Het gevolg is een gebroken linkerbeen en linkerarm. De man is inmiddels in het ziekenhuis geopereerd.

GORINCHEM- Op 24 april omstreeks 17.00 uur op de A15 Knooppunt Gorinchem vloog een motorrijder uit de bocht. De man, een 23-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam haalde een personenauto in, gaat onderuit, schuift de berm in en klapt met zijn benen tegen lichtmast. De man is met twee gebroken benen en een gebroken arm naar het ziekenhuis vervoerd.

LUCHTDRUKWAPEN
GORINCHEM- Op de Dalemwal zijn op 24 april omstreeks 17.15 uur een 14 en een 16-jarige jongen uit Gorinchem en Meerkerk aangehouden. Zij schoten met een luchtdrukwapen op vogels. Getuigen hielden de jongens staande en belden de politie. Later belde een moeder naar de politie met het bericht dat er door de jongens op haar dochters gericht zou zijn. De politie onderzoekt deze zaak.

AANGEREDEN
GETUIGEN GEZOCHT
LINGEWAAL (Gelderland Zuid )- Op de Spijksesteeg is op 24 april omstreeks 18.30 uur een 61-jarige vrouw uit Vuren vermoedelijk aangereden. De vrouw lag op het wegdek en was gewond aan het gezicht, had een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een hersenschudding. Wanneer getuigen iets gezien hebben kunnen zij contact opnemen met de Politie Gelderland Zuid, Geldermalsen via 0900-8844 (lokaal tarief).

FEESTJE
PAPENDRECHT- Na een feest in een uitgaansgelegenheid aan de Lange Tiendweg ontstond op 25 april omstreeks 03.00 uur een confrontatie tussen twee groepen van ongeveer 20 jongeren. Hierbij vielen over en weer klappen, waarbij twee jongens letsel opliepen in hun gezicht. De politie scheidde de twee groepen en adviseerden de jongeren naar huis te gaan. De rust keerde snel weder.

TE VEEL GEDRONKEN
LEERDAM- Op de Parallelweg is op 24 april omstreeks 22.00 uur een 38-jarige automobilist uit Het Nieuwland aangehouden. De man had te veel gedronken en kreeg een rijverbod van 6 uren.

PEPPERSPRAY
GORICHEM- Op 25 april omstreeks 02.30 uur zagen politiemensen een 19-jarige man uit Veen in een auto rijden. Ze vertrouwden de man niet en vroegen de man te stoppen. Tijdens de aanhouding zag de politie een busje pepperspray in een portiekvak liggen en hielden hem aan. De pepperspray is in beslag genomen.

FIETSEN GESTOLEN
ALBLASSERDAM- Op 25 april omstreeks 03.45 uur ging een alarm af bij een rijwielhandelaar aan de Van Hogendorpweg. Toen de politiemensen gingen kijken zagen zij dat de voordeur met twee straattegels was ingegooid. De eigenaar kwam kijken en zag dat er 2 fietsen weg waren en er 5 beschadigd zijn. De politie onderzoekt deze zaak.

AANHOUDINGEN
GORICHEM- Op de Westwagenstraat zijn op 25 april omstreeks 04.15 uur een 28-jarige man en een 25-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De 28-jarige bedreigde een politieman. De politie bemiddelde in een ruzie tussen twee mannen. Toen de politie de 25-jarige aan wilde houden begon de 28-jarige man zich er mee te bemoeien. De man werd eerst gevorderd maar bleef door gaan met de bedreigingen. De 25-jarige ging ook gewoon door zodanig dat de politiehond ingezet moest worden die de man in zijn arm en been beet. Hij kreeg een boete van 150 euro voor het verzetten tegen de politie. Een 29-jarige man uit Gorinchem die zich er ook mee bemoeide is eveneens aangehouden. Hij had nog 1500 euro aan boetes open staan. De politieman heeft aangifte gedaan tegen de 28-jarige man.

BRIEVENBUSSEN
NIEUWLAND- In de Speeltuin aan de Zalingstraat werden op 25 april omstreeks 10.45 vijf brievenbussen aangetroffen. De politie nam de brievenbussen mee en bracht ze direct naar de rechtmatige eigenaren