Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

26 april 2004

Onderwerp: - EXTRA TOEZICHT RECREATIEGEBIED DE SLINGEPLAS

Om het recreëren op recreatiegebied de Slingeplas zo goed mogelijk te laten verlopen houdt de politie van het team Aalten ook dit jaar extra toezicht. De politie hoopt, dat de bezoekers zich aan de geldende terreinregels houden, maar bij overtreding wordt er bekeurd.

Zeker tijdens warme dagen wordt De Slingeplas in Bredevoort door duizenden dagjes-mensen bezocht. Niet alleen lokale gasten bezoeken de Slingeplas maar ook onze oosterburen hebben dit schitterende terrein ontdekt voor een dagje uit.

Om alles goed te laten verlopen vinden er naast het reguliere toezicht jaarlijks extra politiecontroles plaats. Deze projectmatige inzet wordt uitgevoerd in de periode vanaf 1 mei tot 31 september. Er wordt met name gecontroleerd of de bezoekers zich aan de geldende terreinregels houden.

Zo is het verboden om honden los te laten lopen, het stoken van vuur is verboden alsmede het na zonsondergang op het recreatiegebeid aanwezig zijn. Ook de nachtvisserij is niet toegestaan.

Het foutief parkeren op de toegangswegen en de parkeeroverlast in de woonwijk het Stadsbroek zijn punten van aandacht.
Voor de toegangswegen de Kruittorenstraat, Pastoorsdijk en Ooievaarsdijk geldt aan beide zijden van de weg een parkeerverbod door de aanwezigheid van een parkeer verbodszone. In het recreatiegebied zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig !

De toegangswegen dienen vrij te blijven voor de hulpdiensten om bij eventuele ongevallen of andere incidenten direct op te kunnen treden.

De politie werkt in dit project van toezicht nauw samen met de terreinbeheerders van het Recreatieschap Achterhoek/Liemers en de buitengewone opsporingsambtenaren van de Wildbeheereenheid Aalten e.o.
Er zal zowel overdag als 's nachts worden gecontroleerd.

Einde bericht

---- --