Zeehondencreche Pieterburen

Op zaterdagmiddag 24 april hield de Zeehondencrèche, samen met een enthousiast team van reclamebureau OgilvyOne uit Amsterdam en een groepje zeehonden-kinderen een actie op het Spui tegen de zeehondenmoord in Canada. De actie werd een groot succes.

Huilers op het Spui

Medewerkers van het Amsterdamse reclamebureau OgilvyOne hadden het beeld van de stop-de-zeehondenmoord-advertentie (de maple leaf op de Canadese vlag weergegeven in bloed) op een gigantisch sneeuwwit tapijt geschilderd. Dat werd als basis midden op het Spui gelegd en daarna deelden Ogilvy-medewerkers, Lenie 't Hart en negen kinderen in zeehondenpakken pamfletten uit en verzamelden handtekeningen. De actie werd een groot succes. In minder dan een uur werden meer dan 750 handtekeningen verzameld. Niemand weigerde de petitie te tekenen en de initiatiefnemers kregen veel bijval.
Alle verzamelde handtekeningen uit alle acties, deze en de website, de advertentie, de bezoekershal en de vele tientallen toegezonden lijsten zullen binnenkort worden aangeboden aan de Canadese ambassadeur.

Hebt u nog niet getekend? Ga naar www.stopdezeehondenmoord.nl en vul uw naam in.
Een andere mogelijkheid: download de PDF ( kb) met de handtekeningenlijst en verzamel reacties in uw omgeving. In de brief van Lenie 't Hart aan de Canadese Ambassadeur vindt u de argumenten waarom deze afschuwelijke zeehondenmoord moet stoppen.