Ingezonden persbericht
VOOR DIRECTE VERSPREIDING

FIA Spaans Formule 3 Kampioenschap
Albacete (Spanje), 23, 24, 25 april 2004

LEERZAAM DEBUUTWEEKEND VOOR FERDINAND KOOL IN SPAANS F3

Albacete - Bij zijn debuut in het FIA Spaans Formule 3 kampioenschap kende Ferdinand Kool een leerzaam weekend op het circuit van Albacete. Samen met zijn team IGI TEC-AUTO wist de 22-jarige Rotterdammer zich gedurende het weekend continu te verbeteren. Door problemen van technische aard kon Kool deze progressie helaas niet omzetten in een klinkend resultaat. Zijn versnellingsbak liet hem op de grid van de tweede race in de steek.

Het FIA Spaans Formule 3 kampioenschap, bestaand uit 16 races over 8 raceweekenden, wordt gekenmerkt door haar uiterst sterke competitie. Maar liefst 23 deelnemers uit zeven landen bevolken het startveld vol identieke Dallara F300 Toyota's. Ferdinand Kool is de enige Nederlandse deelnemer aan dit internationale prestigieuze kampioenschap dat in het verleden al vele coureurs heeft laten doorstromen naar hogere autosportklassen.

Anders dan dat Ferdinand Kool vorig jaar gewend was in het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap, werden dit weekend tropische temperaturen (> 30º C) gemeten op het Zuid-Spaanse 3.539 kilometer lange circuit. Hierdoor was een juist gebruik van de banden in de kwalificatiesessies van enorm belang om goede startposities voor de twee races te veroveren.
In de kwalificatietraining voor de eerste race vond Kool echter meerdere malen verkeer op zijn weg, waardoor hij niet verder kwam dan een 11e positie. De tweede sessie verliep beduidend voorspoediger met een zesde tijd op de chrono.

In de eerste race op zondagochtend wist Ferdinand bij de start één positie goed te maken op de Spanjaard Javier Villa Garcia. Verder inhalen bleek echter onmogelijk op het bochtige, smalle circuit. De finish van de eerste wedstrijd kende nog wel een opvallend einde. Toen racewinnaar Borja Garcia op het rechte stuk van het gas af ging om zijn team te bedanken, reed zijn als tweede geklasseerde teamgenoot Steven Kane vol op hem in. Omdat door de ontstane schade beide coureurs niet in staat bleken om 's middags deel te nemen aan de tweede manche, schoof Kool op van een zesde naar een vierde gridpositie. Bij de opwarmronde echter begaf zijn versnellingsbak het al, waardor Kool niet de kans kreeg om zijn kunnen te tonen.

Kool: "Erg jammer dat dit zo gebeurd is. Gedurende het weekend heb ik me namelijk continu kunnen verbeteren in zowel rondetijden als posities, waardoor ik echt uitkeek naar de afsluitende race op zondagmiddag. Voor mijn gevoel behoorde een podiumklassering absoluut tot de mogelijkheden. Nu moet dat de volgende race (20-23 mei) op Jarama maar gebeuren!"

NIEUWS en FOTO zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT.
Ferdinand's curriculum vitae is op te vragen bij Walter van Lent (+31 653 427 264).

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met:

Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com

---- --