Ingezonden persbericht

Persbericht MP Motorsport

Ricardo van der Ende zegeviert opnieuw!

Assen/Oudenbosch, 25 april 2004 - Na zijn prachtige overwinning tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, heeft MP Motorsport-rijder Ricardo van der Ende ook op het TT Circuit Assen toegeslagen. De coureur uit Poeldijk leidde de eerste race van de Formule Renault 2000 van start tot finish en liet zich niet gek maken door de achter hem aandringende teamgenoten Xavier Maassen en Yelmer Buurman. Helaas moest Ricardo de tweede race missen als gevolg van een technisch probleem. Ardi van der Hoek

('s Gravendeel) eindigde in de tweede race als negende.

Na de uitstekende seizoensstart van MP Motorsport-coureur Ricardo van der Ende tijdens de Paasraces (een zege en een tweede plaats) waren de verwachtingen voor de derde en vierde ronde van het NK Formule Renault 2000 hooggespannen. De beide races vormden het hoofdprogramma van de NAV Voorjaarsraces op TT Circuit Assen.

Tijdens de enige kwalificatietraining stelde Ricardo de tweede startpositie voor de eerste race veilig. De voormalig wereldkampioen Formule Ford was slechts 0,074 seconde minder snel dan de trainingssnelste Carlo van Dam. "De training verliep perfect", aldus Ricardo. "In samenwerking met de technici van MP Motorsport heb ik de goede afstelling voor mijn Formule Renault 2000 gevonden. Het is jammer dat ik de pole position net ben misgelopen, dat scheelt weer een puntje voor het klassement."
De dit seizoen in de Formule Renault 2000 debuterende Ardi van der Hoek kwalificeerde zich als negende, op nog geen seconde van Van Dam.

Op het moment dat de rode lichten doofden, nam Ricardo met een fabuleuze start meteen de koppositie in. In het begin van de race stond hij onder zware druk van de teamgenoten Yelmer Buurman en Xavier Maassen. Van der Ende liet zich niet tot een foutje verleiden.
In plaats van samen te werken om te proberen om Ricardo te verschalken, gingen Buurman en Maassen met elkaar het gevecht om de tweede plaats aan. Ricardo van der Ende profiteerde hiervan en sloeg een gaatje ten opzichte van zijn achtervolgers. Aan het slot van de race ging het nog bijna fout. "Ik wilde graag de snelste rondetijd van het veld rijden, om zo de pole position voor de tweede race veilig te stellen. Toen ik aan een snelle ronde bezig was, kwam ik opeens in een met zand bedekte bocht terecht. Ik vloog van de gladde baan en raakte een paaltje, dat tussen mijn wielophanging bleef steken. Gelukkig was mijn auto niet beschadigd en kon ik de race op kop uitrijden."
Ardi van der Hoek viel helaas uit, nadat het bodywork van zijn Formule Renault 2000 was losgelaten ten gevolge van een aanrijding met een andere deelnemer.

Op het moment dat het startveld zich opstelde voor de tweede race van de Formule Renault 2000, ontbrak de auto van Ricardo van der Ende. "In de opwarmronde brak er een aandrijfas", aldus de teleurgestelde coureur. "Zonde, want ik had van de tweede startpositie mogen vertrekken. Ik had dus een goede kans op een podiumplaats en wellicht op mijn tweede zege van het weekeinde." Het technische team van MP Motorsport zag kans om Ricardo's auto zo snel te herstellen, dat de coureur nog enkele ronden kon rijden. Hij reed de snelste raceronde en stelde daarmee toch nog een belangrijk punt veilig!
Ardi van der Hoek reed een goede race. Hij was een groot deel van de race in een heftig maar fair gevecht gewikkeld met Ricardo Bruins. Ardi kwam uiteindelijk als negende over de finish.

De volgende twee races meetellend voor het Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000 worden verreden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag race 1 Formule Renault 2000, Nederlands Kampioenschap
Zondag 25 april 2004, TT Circuit Assen
1. Ricardo van der Ende, 14 ronden in 18:22.463
2. Xavier Maassen, op 3.272
3.Yelmer Buurman, op 7.105
Uitgevallen: Ardi van der Hoek

Uitslag race 2 Formule Renault 2000, Nederlands Kampioenschap
Zondag 25 april 2004, TT Circuit Assen
1. Xavier Maassen, 14 ronden in 18:21.683
2.Yelmer Buurman, op 3.143
3. Renger van der Zande, op 4.920
9.Ardi van der Hoek, op 18.628

Tussenstand Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000 na vier races
1. Xavier Maassen 67
2. Junior Strous 61
3. Yelmer Buurman 60
4. Ricardo van der Ende 59
10. Ardi van der Hoek 22

---

Voor de redactie,