Ingezonden persbericht

Becker/Wildschut en Bertus Sanders winnen hectische races SEAT Cupra Cup

Assen, 25 april 2004. De SEAT Cupra Cup heeft twee zeer enerverende races verreden op het TT Circuit Assen. In de eerste wedstrijd speelde de afstelling van de auto's een belangrijke rol. Wilko Becker en Frank Wildschut hadden hun zaken goed voor elkaar, zij reden probleemloos naar een onverwachte zege. De tweede race stond in het teken van inhaalraces. Zowel de winnaar Bertus Sanders als tweede en derde man Ronald Morien en Menno Kuus lieten zien dat ze de techniek van het inhalen goed beheersen.

Na de debuutraces op Circuit Park Zandvoort, trok de SEAT Cupra Cup naar het TT Circuit Assen voor de derde en vierde ronde van de nieuwe merkencup. Op zaterdag reden de 24 teams een bijna twee uur durende race inclusief rijderswissel, op zondag volgde een sprintrace van 14 ronden.
Marco Bikkers en Benno van Ree reden de snelste tijd in de enige kwalificatietraining, zij mochten daarom in de eerste wedstrijd van de pole position vertrekken. "Benno en ik hebben een seizoen in de SEAT Endurance Cup gereden, waarna we zijn doorgegroeid naar de SEAT Cupra Cup", vertelde Bikkers. "Deze pole is een prachtige opsteker voor ons team."

Tijdens de eerste, bijna twee uur lange race bleek hoe belangrijk een goede afstelling van het onderstel van de auto is, evenals een goede bandenspanning. Enkele van de snelste teams uit de tijdtraining en sommige teams die tijdens de Paasraces goed scoorden, kampten met bandenproblemen. Door extra pitstops vielen deze equipes terug. Na twee uur racen, waarin de kopposities veelvuldig wisselden, kwamen Wilko Becker en Frank Wildschut als eersten over de finish. "Dit hadden we nooit verwacht", gaf ze zeer gelukkige Becker toe. "We startten vandaag vanaf de twaalfde startpositie. Onze auto is erg goed afgesteld, we hebben de hele race geen enkel probleem gehad en we konden de wedstrijd op één setje banden uitrijden. Doordat we geen tijd in de pits hebben verloren, schoven we steeds verder naar voren in het klassement." Wilko en Frank maakten de afgelopen winter hun autosportdebuut tijdens het Winter Endurance Kampioenschap en hebben dus nog weinig race-ervaring.
De tweede plaats ging naar René Oudshoorn en Pim Hoekzema. Dit duo was er tijdens de Paasraces nog niet bij. "We hebben gisteren (vrijdag, red.) de eerste meters met onze auto gereden. Desondanks hadden we in de race geen problemen", vertelde Oudshoorn. "We hebben heel constant en netjes gereden, ook wij hoefden geen banden te wisselen. Dit is echt een superresultaat!" Frank van den Berk en William Kapteijns eindigden als derde.

De startopstelling van de tweede race van het weekeinde was gelijk aan de uitslag van de eerste wedstrijd. Bertus Sanders deed de beste zaken. Vertrokken vanaf de vijfde positie, had hij al in de tweede ronde de eerste plaats in handen. Hij bouwde al snel een kleine voorsprong op. "Ik profiteerde van de gevechten achter mij, daardoor kon ik een gaatje slaan", aldus de tevreden Sanders. "Het ging super." De teamgenoten Ronald Morien en Menno Kuus klommen van de tiende en twaalfde plek op naar de uiteindelijke tweede en derde plaats. "Menno en ik hebben goed samengewerkt", vond Morien. "We reden met z'n tweeën door het veld naar voren."
Sheila Verschuur reed ook een prachtige inhaalrace. De pas 17-jarige jongedame moest van de zeventiende startpositie vertrekken, na pech in de race op zaterdag. Zij klom op naar de vijfde plaats. Marc Koster maakte de meeste plaatsen goed: hij verruilde de 21ste startplaats voor de zevende positie!

Uitslag race 1: (onder voorbehoud)

1. Wilko Becker en Frank Wildschut 64 ronden in 1:56:35.472
2. Pim Hoekzema en René Oudshoorn op 29.424
3. Frank van den Berk en William Kapteijns op 1 ronde
4. Aad Duijvesteijn en Louis Bouman op 1 ronde
5. Bertus en Renate Sanders op 1 ronde
6. Kees v.d. Vendel en Robert Heuser op 1 ronde
7. Ben Schilperoort en Peter Lieffering op 1 ronde
8. Francisca Akkermans en Carlijn Bergsma op 2 ronden
9. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout op 2 ronden
10. Ronald Morien en Erik Struijlaart op 2 ronden

Uitslag race 2: (onder voorbehoud)

1. Bertus Sanders 14 ronden in 24:34.600
2. Ronald Morien op 0.954
3. Menno Kuus op 2.820
4. Louis Bouman op 7.024
5. Sheila Verschuur op 7.941
6. Wilko Becker op 14.541
7. Marc Koster op 17.324
8. Niek Jansen op 21.961
9. Marcel Duits op 24.646
10. Frank van den Berk op 28.941

Stand na vier races: (onder voorbehoud)

1. Duits/Frankenhout 82
2. Morien/Struijlaart 81
3. Sanders/Sanders 74
4. Becker/Wildschut 65
5. Duijvesteijn/Bouman 61
6. van den Berk/Borst 60
7. Jansen/Kuus 57
8. Koster/Berger 50
9. Verschuur/Schaap 44
10. Schilperoort/Van der Slik 40

---

Voor de redactie: Voor nadere inlichtingen:

Geert Vermeer, Cupmanager SEAT Cupra Cup, .tel. 06 5161 1357.

---- --