Ingezonden persbericht

Pech kost Team Haagsche Olifant de overwinning in SEAT Cupra Cup

Assen, 25 april 2004. Na de dubbele zege van Team Haagsche Olifant tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, kende het team op het TT Circuit Assen de nodige tegenslag. Tijdens de eerste race van het weekeinde konden de beide equipes geen ereplaatsen behalen door problemen met de banden en de techniek. "Dat was zonde, want we hadden kunnen winnen", vond Marc Koster. "Halverwege de race lagen we met onze twee auto's op de eerste twee plaatsen." In de tweede race maakte Marc Koster indruk door van de 21ste plek op te klimmen naar de zevende plaats! Marcel Duits en Christiaan Frankenhout behielden de leiding in het tussenklassement.

Tijdens de kwalificatietraining op TT Circuit Assen zaten de beide equipes er nog goed bij. Marc Koster (Naarden) en Ivo Berger (Den Haag) reden de derde tijd in het 24 auto's tellende veld, Marcel Duits (Wekerom) en Christiaan Frankenhout (Westzaan) stelde de zesde startpositie veilig voor de eerste race.

Op zaterdag stond een race over bijna twee uur op het programma. De beide equipes van Team Haagsche Olifant leken aanvankelijk hun successen tijdens de Paasraces te gaan herhalen; na een half uur lagen de beide 'Olifanten' op de eerste twee plaatsen. Op dat moment kreeg Christiaan Frankenhout problemen met zijn banden. "De banden werden steeds slechter, waardoor mijn rondetijden terugliepen", vertelde hij. Na de pitstop, waarbij van banden en van rijder werd gewisseld, vocht Marcel Duits zich weer naar voren. Hij eindigde uiteindelijk op de negende plaats.
Halverwege de race lagen Marc Koster en Ivo Berger ruim op kop. In de tweede helft van de race begon de SEAT Ibiza TDi van het duo helaas steeds slechter te lopen. "De motor levert geen vermogen meer", aldus Ivo. Het team gebruikte de rest van de race om te proberen om het probleem te vinden. "Morgen staat er weer een race op het programma, dan moeten we de storing gevonden hebben", verklaarde Berger zijn vele pitstops. Koster en Berger werden uiteindelijk als 21ste geklasseerd.

Het technische probleem van de auto van Koster en Berger bleek veroorzaakt door een afgekoppelde sensor, die tegen het hete uitlaatspruitstuk aankwam, smolt en kortsluiting veroorzaakte. Met een gerepareerde auto vertrok Marc Koster vol goede moed van de 21ste startpositie. In veertien rondjes tijd klom hij op naar de zevende plaats, wat neerkomt op één positiewinst per ronde!
Marcel Duits begon de tweede race vanaf de negende startpositie, hij kwam ook als negende over de finish.

Uitslag race 1:

1. Wilko Becker en Frank Wildschut, 64 ronden in 1:56:35.472; 2. Pim Hoekzema en René Oudshoorn, op 29.424; 3. Frank v.d. Berk en William Kapteijns, op 1 ronde; 9. Marcel Duits - Christiaan Frankenhout, op 2 ronden; 21. Marc Koster en Ivo Berger, op 21 ronden.

Uitslag race 2:

1. Bertus Sanders, 14 ronden in 24:34.600; 2. Ronald Morien, op 0.954; 3. Menno Kuus, op 2.820; 7. Marc Koster, op 17.324; 9. Marcel Duits, op 24.646.

Stand na vier races:
1. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout 82; 2. Ronald Morien en Erik Struijlaart 81;

3. Bertus en Renate Sanders 74; 8. Marc Koster en Ivo Berger 50.

---

Voor de redactie: Voor nadere inlichtingen: Ivo Berger, tel. 070-3624966.

---- --
---