Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / PRESS RELEASE
oproep / invitation

----------

1e Zuid-Nederlandse Huiswijn Competitie tijdens Limburgia Gastronomica

Naast de Nationale Huiswijncompetitie en de regionale Huiswijn Competities (Haaglanden, Amsterdam en Rotterdam) organiseert The Wine & Food Association (o.a. uitgever van De ProefKrant & Proefschrift-Wine & Food Professional) op veler verzoek de eerste editie van de Zuid-Nederlandse Huiswijn Competitie. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op maandag 26 april, tijdens de derde editie van het gastronomische evenement "Limburgia Gastronomica" (25 & 26 april) in Château St. Gerlach in Houthem (Valkenburg a/d Geul).

Deelname
De organisatie roept, mede middels dit persbericht, horecaondernemers, importeurs en leveranciers op om huiswijn(en) in te zenden, die in aanmerking kunnen komen voor de titel "Zuid-Nederlandse Huiswijn van het Jaar". Om in aanmerking te komen voor één of meerdere onderscheidingen dienen de ondernemingen in Nederlandse provincies Limburg, Noord-Brabant of Zeeland te zijn gevestigd. De winnaars, 2 in elke categorie, ontvangen uiteindelijk de betreffende titel met de bijbehorende oorkonde.

Een uitgebreid reglement en hoe de wijnen ingezonden moeten worden, staan op de website www.thewinesite.nl onder "wedstrijden"

Categorieën
Er zijn 3 categorieën met elk 2 winnende wijnen (wit & rood): I) café, eetcafé, brasserie
II ) restaurants
III ) luxe restaurants (b.v. Michelinster, etc)

Limburgia Gastronomica
Zondag 25 & maandag 26 april : Groot Gastronomisch Festijn in Château St. Gerlach Limburgia Gastronomica is een tweedaags evenement, waarbij kwaliteitswijn en fijne gastronomische producten centraal staan. Tientallen exposanten die hun producten laten zien, ruiken en proeven voor de professionals en de ware liefhebbers van wijn en spijs. Een programma, openingstijden en toegangsmogelijkheden kunt u lezen op de website: www.thewinesite.nl (onder "evenementen")

----------
noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:
voor meer informatie en/of deelname aan de Zuid-Nederlandse Huiswijn Competitie en het evenement Limburgia Gastronomica, kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association - Carsten Klint
G: 06 - 52.42.1130 / T: 020 - 625.12.98
E: info@thewinesite.nl