Ingezonden persbericht


Ferrari keert terug naar Le Mans onder Nederlandse vlag

Barron Connor Racing met twee auto's in 24 uur van Le Mans

Zaandam, 26 maart 2004 Het Barron Connor Racing team uit Zaandam mag met haar beide Ferrari 575 GTC auto's deelnemen aan de 72e 24 uur van Le Mans, die op 12 juni a.s. van start gaat. De organiserende Automobile Club de l'Ouest ontving dit jaar 77 inschrijvingen voor de in totaal 50 felbegeerde startplaatsen en maakte vandaag haar selectie bekend.

"Het gebeurt zelden dat de ACO beide inschrijvingen van een debuterend privé team accepteert, dus we zijn trots en tevreden", verklaarde John Bosch, eigenaar van het in Zaandam gevestigde team. Regerend sportscar wereldkampioen Bosch is tevens coureur van één van de twee Ferrari's 575 GTC - de eerste door de fabriek voor Le Mans gebouwde auto, sinds de Ferrari 365 GTB/4 daar exact dertig jaar geleden de GTS klasse won. Ook de nieuwe 575 GTC komt uit in die klasse, waarin onder andere ook het fabrieksteam van Chevrolet (met de Corvette) en de Pagani Zonda starten.

"Het is prachtig dat we Ferrari uitgerekend tijdens de 24 uur van Le Mans mogen vertegenwoordigen met een bij voorbaat klassieke auto", licht Bosch toe. "Afgezien van de Formule 1 heeft Ferrari zelf de afgelopen 30 jaar namelijk geen raceauto's gebouwd, dus de 575 GTC is een bijzondere mijlpaal."

Bosch behaalde afgelopen weekend met zijn teamgenoten Danny Sullivan (USA) en Thomas Biagi (I) de tweede plaats in de GTS klasse van de fameuze 12 uur van Sebring in Amerika, een race die wordt gezien als de ultieme test voor Le Mans.

"De ACO organiseert tevens de 12 uur van Sebring en als je daar goed presteert helpt dat zeker als het gaat om het verdelen van de startplaatsen voor Le Mans", aldus Bosch. "Sebring was de eerste race voor zowel auto als team en hoewel we ten opzichte van het zeer ervaren Chevrolet nog snelheid tekort komen, waren we wel betrouwbaar. Zodoende stonden we meteen op het erepodium. Een mooie start, maar dat neemt niet weg dat we de komende maanden samen met Ferrari nog veel werk moeten verrichten. Het is ons eerste jaar en dan leer je veel, maar we zijn ook ambitieus."

Bosch werd in 2003, uitkomend voor het Racing for Holland team van Jan Lammers, zesde op Le Mans. Voormalig F1 coureur en Indianapolis 500 winnaar Sullivan werd in 1994 derde in de legendarische slijtageslag. Thomas Biagi debuteert op Le Mans, maar is de regerend GT wereldkampioen. De tweede Ferrari van Barron Connor wordt bestuurd door de Nederlander Mike Hezemans (in 2000 vijfde op Le Mans in de GTS klasse), de Zwitser Jean-Denis Deletraz (tweevoudig Le Mans winnaar in de LMP 675 klasse) en Ange Barde (F), die vorig jaar op Le Mans debuteerde.

Op 25 april a.s. neemt Barron Connor Racing met beide auto's deel aan de Le Mans Test, de enige dag waarop het 13,6 kilometer lange stratencircuit rond Le Mans wordt afgesloten voor testritten. Op 9 mei a.s. start het team in de 1000 KM van Monza, de eerste van vier 1000 KM races om de nieuwe Le Mans Endurance Series. De 24 uur van Le Mans begint op 7 juni a.s. met de technische keuring.

FOTO (rechtenvrij)
De twee Ferrari's 575 GTC van het Nederlandse Barron Connor Racing team in actie tijdens de 12 uur van Sebring (20 maart jl). Eveneens bijgesloten de startlijst van de 24 uur van Le Mans 2004.

MEER INFORMATIE (niet publiceren a.u.b.)
Voor informatie, foto's, videobeelden of vragen, neem contact op met Mark Koense via 0653105404, stuur een e-mail naar info@barron-connor-racing.com of bezoek www.barron-connor-racing.com.

END

BARRON CONNOR RACING

Rechte Tocht 4, 1507 BZ, Zaandam, The Netherlands
Telephone +31 (0) 75 6157339, fax +31 (0) 75 6122063, E-mail : info@barron-connor-racing.com

www.barron-connor-racing.com

---- --