Ingezonden persbericht


Persbericht Nieuw-Vennep, 7 april 2004

Eerste lustrum "De Venniper Koninginnerit"

Zondag 25 april: "Classictour & oranje bitter in onze polder".

Zondag 25 april aanstaande gaan ruim 100 equipes met hun Oldtimer van de start voor de vijfde Venniper Koninginnerit.

Een lustrumrit vol klassieke auto's die dit jaar op stijlvolle wijze meer brengt dan ooit tevoren.

Groot Haarlemmermeer zal weer kennismaken met authentieke auto's. Uit de periode toen de auto nog auto was. Een vloot vol geur van warme olie en intens doorleefd leder. Zoals die van "La Salle Peaton"uit 1928. Aan het onderhoud van de wagens is de oprechte passie en zorg van de bezitters afleesbaar. En te merken hoe zij de respectvolle bewaarder van integere techniek zijn.

De route voert dit jaar door groot Haarlemmermeer, met accent op de schoonheid van de polder zélf. Volgen van het routeboek zal de deelnemers behalve veel sportief plezier vooral veel unieke plekjes en doorkijkjes opleveren. En menigeen verbazen dat er op drie kilometer afstand van de woonplek zoveel tot dan toe onopgemerkte natuur valt te ervaren. Het geheel heeft een ontspannen karakter. Of zoals een deelneemster het vorig jaar uitdrukte; "Je bent eigenlijk meteen op het platteland, het ruikt naar mest, de eenden zijn tierig, aan de slootkant staat een reiger te loeren".Het zal u niet verbazen dat Vijfhuizen, Abbenes en buitenpost De Kaag dit jaar wederom niet zijn overgeslagen.

Over het programma:

Vertrek: 09.00 uur 's ochtends
Locatie: Hotel restaurant De Rustende Jager, Venneperweg, Nieuw-Vennep.

Eerste tussenstop: vanaf 12 uur
Locatie: Theehuis Museum Cruquius
Tweede tussenstop: vanaf 2 uur
Locatie: Getsewoud
Finish: vanaf 16.00 uur
Prijsuitreiking: aansluitend namiddag
Locatie: Hotel restaurant De Rustende Jager, Venneperweg.

Wenk: wanneer u de kans wilt hebben deze machines met een ziel te fotograferen raden wij u aan dit te doen tijdens de lunchpauze in museum theehuis Cruquius (12.00-14.00 uur) of tijdens het life-style thema in Getsewoud ( 14.30- 15.30 uur) of bij start of finish.


Organisatie van de Venniper Koniginnerit: Elco van Es, Hans en Jits Hartman, Thomas en Marja Hendriksen, Paul van 't Hullenaar en Paul Ittman

Einde persbericht:

---

Woordvoering:
Paul van 't Hullenaar: 0252- 68 60 53 en Thomas Hendriksen: 06 - 55 32 18 98

Website: www.vkrit .nl

---- --