Gemeente Amsterdam

Nieuwe sport- en speelplek in Oost/Watergraafsmeer 15 april 2004 - Oost/Watergraafsmeer
Antoinette Tanja, portefeuillehouder sport en recreatie van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, opent zondag 25 april om 15.15 uur Veld 14, de nieuwe sport- en speelplek voor de jeugd. Deze multifunctionele sport- en spelvoorziening aan de Radioweg (Sportpark Middenmeer Voorland), bestaat uit een kunstgrasveld en een skatebaan en is bedoeld voor jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Het nieuwe speelveld is een initiatief van jongeren en bewoners van Park de Meer. Met Veld 14 heeft de wijk nu een geschikte plek voor jongeren om te sporten en te skaten.

Vanaf 14.00 uur zijn er op Veld 14 allerlei activiteiten georganiseerd. Buurtgenoten voetballen tegen een team met bekende Nederlanders, waaronder cabaretiers Peter Heerschop, Raoul Heertje en acteur Peter Blok. Er zijn korte wedstrijden in (voet)volleybal, hockey, tennis, basketbal en voetbal, waar iedereen aan mee kan doen. Kleine kinderen kunnen geschminkt worden en er is een springkussen. Daarnaast zijn er skate- en breakedance-optredens van theatergroep ISH en live muziek van de band Soul Passion. Het feest duurt tot 17.00 uur. Het programma kunt u vinden op posters in de buurt en op www.oost-watergraafsmeer.nl.

Veld 14 is een voorbeeld van hoe het stadsdeel het leisurepark in de toekomst ziet: een plek waar mensen verschillende soorten sporten kunnen beoefenen en kunnen recreëren. Daaraan is een toenemende behoefte. Een beheergroep, bestaande uit jongeren, bewoners en het stadsdeel, ziet toe op het gebruik van het veld. Het stadsdeel coördineert de sport- en spelprogrammering in nauw overleg met de beheergroep. Voor meer informatie over sport- en spelactiviteiten kunt u bellen met afdeling Sport en Recreatie, Vadym Zellner, telefoon 020
- 774 4153 of een e-mail sturen naar: vzellner@oost-wgm.amsterdam.nl.

© Gemeente Amsterdam