Ingezonden persbericht


Persbericht, Amstelveen 2 april 2004

Betreft: Tentoonstelling

Feest van kleur, zowel abstract als figuratief, in Art Gallery - Le Cadre

Op zondag 25 april zal ´s middags om 3 uur de tentoonstelling van de semi abstract-figuratieve schilderijen van Mariet Moelands en de Pop Art gerelateerde koeien-schilderijen van Anna worden geopend in Art Gallery - Le Cadre, Bussum. De opening zal worden verricht door de kunstenares Patty Harpenau.

Mariet Moelands studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Hier ontdekte zij haar voorliefde voor het zogenaamd grensverleggend schilderen. Door allerlei pigmenten en zelfs, bijvoorbeeld gruis en zand rechtstreeks op het doek te gebruiken ontstaat een boeiende gelaagdheid en grillige structuur in het materiaal waardoor de voorstelling een extra dimensie krijgt. Mariet haar werk is semi abstract-figuratief, bepaalde elementen zijn herkenbaar. Het is aan de kijker om de voorstelling verder in te vullen en de fantasie de vrije loop te geven. Een prachtig spel van kleur, gelaagdheid, abstractie en figuratie. Mariet laar zich inspireren door haar verre reizen naar India, Zuid Amerika en Zuid Afrika.

Anna, pseudoniem van Anna Marie Hazenberg, is opgegroeid op het Friese platteland en de koeien zijn haar favoriete onderwerp geworden in haar schilderkunst. Zij geeft voorkeur aan de koeien op een pop-art achtige manier te schilderen. Zij studeerde Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen en later aan de City University in Londen. Na haar studie werkte zij geruime tijd als Art Director bij een internationale uitgeverij en kwam zo in aanraking met veel kunstenaars en liet zich inspireren al hun werken. Haar schilderijen zijn kleurrijk, figuratief en zeer vrolijk. "Door allerlei wet- en regelgeving dreigt de koe te verdwijnen uit het Nederlandse landschap. Dat is doodzonde. Je kan je toch niet voorstellen, Nederlandse vergezichten zonder deze trouwe herkauwer die ons elke dag gedienstig weer van een belangrijk product van ons dagelijkse voedselpakket voorziet? De koe moet blijven in onze groene weiden, dat is een belangrijke boodschap die ik met mijn schilderijen over wil brengen!", aldus Anna.

Een boeiende tegenstelling in de schilderijen van beide kunstenaars, een feest van kleur in zowel abstractie als in figuratie!

Opening Zondag 25 april 2004 van 15.00 uur tot 18.00 uur Art Gallery - Le Cadre
Huizerweg 45 B
Bussum, telnr. 035 5239624

De tentoonstelling duurt tot 23 mei 2004, Art Gallery - Le Cadre is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.