Gemeente Leiden

Persbericht

Lentegeuren en -kleurenwandeling in Heempark Leiden

Publicatiedatum: 20 april 2004

Zondag 25 april, 14.00 uur, vindt er een Lentegeuren en kleurenwandeling plaats in het Leidse Heempark. De wandeling is gratis toegankelijk voor jong en oud en duurt ongeveer anderhalf uur. Het thema Lentegeuren- en kleuren komt aan de orde in de lessen voor de groepen 3 en 4 van het primair onderwijs. Na de wandeling kunnen deelnemers aan de wandeling een kijkje nemen in het leslokaal waar kinderen aan het werk zijn met lentekleuren en -geuren en van alles ontdekken over het dovenetelhaantje en over hoe een rups zich uiteindelijk ontpopt tot het koolwitvlindertje.

De wandeling is georganiseerd door de afdeling Natuur- en milieueducatie van de gemeente Leiden, in samenwerking met de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN).

In het park is een hommelpad uitgezet. Dit is een natuurpad waarbij hommelvormige bordjes de weg wijzen naar allerlei leuke dingen in het park. Op een mooie dag vliegen er natuurlijk ook echte hommels, bijen en enkele vlinders rond.

In het Heempark zijn op dit moment bijzondere en zeldzame plantensoorten zoals de kievitsbloem, het daslook, dotterbloemen, wilde hyacinten en bosanemonen te zien. Voeg daarbij het frisse groen van de uitlopende bomen en heesters en de middag kan niet meer stuk!

Het Heempark is gelegen aan de Oegstgeesterweg, tegenover de sportvelden van Lugdunum.

Vanaf deze zondag (25 april) is het Heempark weer op elke zon- en feestdag geopend van

14.00 uur tot 17.00 uur. Op werkdagen is het park open van 8.30-17.00 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 20-04-2004