Gemeente Den Haag

april 2004
Wandelingen door Heempark H.J. Bos weer van start (19 april)

Op zondag 25 april organiseert de gemeente een voorjaarswandeling door het Heempark H.J. Bos. Dit is de eerste wandeling uit een reeks publieksexcursies in de maanden april tot en met oktober. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Startpunt van de wandeling is bij stadsboerderij Hoeve Bijdorp aan de Loosduinse Hoofdstraat naast nummer 1184.

Heempark H.J. Bos
Nederland kent vele soorten landschappen: bossen weilanden duinen, polders en dijken. Al deze landschappen worden gekenmerkt door een verschil in grondsoort, hoogte en plantengroei. Als de planten die voor deze landschappen karakteristiek zijn bij elkaar worden gebracht in een park met min of meer nagebootste landschappen, spreekt men van een heempark. Het heempark H.J. Bos is een van de meest gevarieerde groengebieden van Den Haag. De van nature aanwezige grondsoorten in het heempark zijn zand, veen en klei. Dit zijn de grondsoorten die in Zuid-Holland voorkomen.

Beheer
Het beheer van het heempark is erop gericht om die soorten en planten die van nature voorkomen in de regio Den Haag in stand te houden. Geen ander terrein biedt daarom zoveel verscheidenheid aan natuur bij elkaar en geen ander gebied ziet er elk jaargetijde weer zo verschillend uit.