Ingezonden persbericht


Geachte,

Jaarlijks organiseren wij (vzw De Stripvrienden) een grote strip- , cd- , en platenbeurs ten voordele van een kindgericht goed doel. Een overzicht kan u vinden in bijlage.

Om dit evenement een beetje bekend te maken, zoeken we natuurlijk altijd mensen met een hart op de juiste plaats die ons evenenement wat meer bekendheid willen meegeven, o.a. door een redactionele vermelding.

Onze 4de Strip- , platen- , en cd - beurs zal doorgaan op 25 april 2004 in zaal Schijnpoort te Antwerpen van 10 -17u. Inkom 2,5 ¤. Kinderen kleiner dan één meter gratis.

Peter is niemand minder dan Burgemeester van Antwerpen P.Janssens, en onze meter actrice, presentatrice Bieke Ilegems. Beiden zullen enkele uurtjes op de beurs aanwezig zijn.

De opbrengst gaat dit keer integraal naar het Greet Rouffaerhuis, nazorgcentrum voor brandwondenpatiënten, waarover in bijlage wat meer info. Dit huis heeft meegeholpen bij de slachtoffers in Volendam.

Greet Rouffaer zal ook enkele uurtjes op onze beurs aanwezig zijn om te singeneren.

Verder organiseren wij in samenwerking met Deurne-date en de middenstand van Deurne een striprally doorheen de winkel assen van de Gemeente Deurne. (circa 80 winkels nemen eraan deel) Deze striprally gaat van start van 1 t/m 24 april, waarbij mooie strip en vele troostprijzen (+- 180) zijn te winnen. De deelname aan de striprally is voor iedereen volledig gratis.

Tijdens de beurs wordt, naar jaarlijkse gewoonte, een veiling gehouden met dit jaar enkele prachtige stukken zoals het Gala kleed van Greet Rouffaer, en van Jef Nys twee originele platen uit de eerste Jommekes albums en de originele tekening van onze affiche. JEF NYS zal trouwens uitzonderlijk komen signeren op de beurs. Als specialeke hebben we de tekening van de affiche, in kleur, in een beperkte oplage van 10 genummerde en gesigneerde exemplaren laten afdrukken op grote kunststof platen. Ook deze worden geveild. Een tekening van Merho, een origineel Disney - prent getekend door Gerard Leever, en een schenking van de erfgenamen van Willy Vandesteen. enz...

Ook voor de platen- en cd liefhebbers hebben we veilingmateriaal zoals, een gesigneerde cd van Iron Maiden, Barbara Dex, Chimgy, een gesigneerde foto van Madonna en Britney Spears, gesigneerde singels van Toto, Inxx, John Miles, En Voque en Clouseau.

Tekenaars die reeds hebben toegezegd om te komen signeren: Jef Nys, Dirk Stallaert, Jeff Broeckx, Hec Leemans, Maarten Lodewijck, Luc Cromheecke, .Gerard Leever, Steven De Rie, Walter Bruneel enz...

Alle info over de veiling, de rally, het luxe album en de tekenaars is te vinden op www.stripsmeteenhart.org .

Voor deze gelegenheid realiseerden wij in samenwerking met uitgeverij Standaard Strips een Luxe uitgave van Suske & Wiske, De Edele Elfen, dit in een beperkte oplage van 350 Exemplaren

Voor de eerste 1000 bezoekers is er gratis een striptas. Dit is verwezelijkt in samenwerking met Standaard Strips, VDAB en het Europees Parlement.

Hopend op uw steun en vermelding,

Met vriendelijke groeten,
Frank Van Bergen
Voorzitter
vzw De Stripvrienden
0486/314588 of 03/3254560 na 17.00 uur

www.stripsmeteenhart.org