Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw-Vennep, 23 april 2004

"De Venniper Koninginnerit"

Eerste lustrum, zondag 25 april aanstaande

Classictour & Oranje bitter in Haarlemmermeerpolder

Meer dan 120 deelnemende equipes

Zondag 25 april aanstaande gaat een vloot van ruim 100 equipes met hun Oldtimer van start voor de vijfde Venniper Koninginnerit. Zij volgen een route waarin Klassieke auto's zich, meer dan ooit tevoren op stijlvolle wijze, kunnen presenteren.

Een rit vol sportieve ontspanning en onvermoede ervaringen.

Groot Haarlemmermeer en haar wijde omgeving kan opnieuw kennismaken met een vloot vol authentieke automobielen. Onze polder zal verrast worden door een eeuw historie op wielen. Toen de auto nog auto was.Toen de auto nog 'paardloze wagen' of " in beweging brenger" heette. Vol geur van warme olie en diep doorleefd leder. Zoals die van de klokgave "La Salle Peaton" uit 1928. En de vijftigjarige mais kleurige Chevrolet Bel Air hardtop Coupé, in geheel oorspronkelijke staat. Aan het onderhoud van motor en koetswerk is de oprechte passie en zorg van de bezitters afleesbaar. En te merken hoe zij de bewaarders van integere techniek zijn.

Vol publieke belangstelling voert de route door bos en beemd, kromgegroeid bemost struikgewas, weerbarstige bomen, grazige weitjes, met daartussen zachte mosveldjes. Afgewisseld door unieke doorkijkjes. En meer: onweerstaanbare panorama's zullen een diepe indruk achter laten.

Of zoals een deelneemster het vorig jaar uitdrukte: "Aan de plas ontdekten we een bankje. De zon schitterde in het water en je tuurt ernaar tot je er duizelig van wordt. Diep daarachter lag Amsterdam. Onvoorstelbaar ver. Je komt haast niet meer weg. Soezerig word je ervan. En tevreden". Het zal u niet verbazen dat Vijfhuizen, Abbenes en buitenpost De Kaag ook dit jaar verplichte buurtschappen zijn in het routeboek.

Datum: Zondag 25 april
Vertrek: 09.00 uur 's ochtends
Locatie: Hotel restaurant De Rustende Jager, Venneperweg, Nieuw-Vennep.

De Venniper Koninginnerit, een onvermoed museum op wielen, kent een aantal markante tussenstops.

Eerste tussenstop: vanaf 12 uur
Locatie: Theehuis Museum Cruquius

Tweede tussenstop: vanaf 2 uur
Locatie: Getsewoud

Finish: vanaf 16.00 uur
Prijsuitreiking: aansluitend namiddag
Locatie: Hotel restaurant De Rustende Jager, Venneperweg.

Wenk: wanneer u de kans wilt hebben deze machines met een ziel te fotograferen, of equipes om een handtekening te vragen, raden wij u aan dit te doen tijdens de lunchpauze in het theehuis bij Museum Cruquius (12.00-14.00 uur). Of tijdens het life-style thema in Getsewoud ( 14.30- 15.30 uur). En natuurlijk bij start of finish.


Organisatie van de Venniper Koniginnerit: Elco van Es, Hans en Jits Hartman, Thomas en Marja Hendriksen, Paul van 't Hullenaar en Paul Ittmann.

www.vkrit.nl

Einde persbericht:

---

Woordvoering:

Paul van 't Hullenaar: 0252- 68 60 53

Thomas Hendriksen : 06 - 55 32 18 98

Piet van Straalen : 06 - 54 37 42 06

---- --