Ingezonden persbericht


De Troubadour

h a r d e n b e r g

Nationaal Persbericht

(verstuurd op 18-04-04)

Exclusief concert in Nederland

'BLAZE' (UK) ZONDAG LIVE IN DE TROUBADOUR

Zondag 25 april aanstaande staat de Britse heavy-metalband Blaze, o.l.v. Blaze Bayley, de ex-zanger van Iron Maiden, in muziekcafe De Troubadour in het Overijsselse Hardenberg. BLAZE doet een Europese tour en wilden persé Hardenberg aandoen. De show in De Troubadour is de enige in Nederland.

BLAZE is een typisch Britse old-fashioned-heavy-metalband in de stijl van Iron Maiden, Saxon en Judas Priest gevormd rond zanger Blaze Bayley. Bayley, bijgenaamd 'The Dark Lord', werd op 29 maart 1963 geboren als Bayley Cook. Z'n eerste band was 'Childsplay' in 1983. Na de band 'Wolfsbane' begon het leven pas echt. Iron Maiden ('the greatest British rockband of all time') zocht een zanger. Op de tweede auditie bleek dat men Blaze op afstand de beste kandidaat vond. Op het album 'The X factor' was Blaze voor het eerst te beluisteren. In february 1999 verliet hij Iron Maiden en vervolgde z'n loopbaan in bands als 'Silicon Messiah' waar hij weer terug keerde naar de klassieke heavy metal.

Nu toert Blaze Bayley met de band die naar hem is vernoemd door Europa. Tussen London, Brussel en de 'Wacken Open Air' in Duitsland is er -op verzoek van de band- nog tijd om een concert te geven in het intieme muziekcafe De Troubadour.

Concertinformatie:

Datum: zondag 25 april

Zaal open: 19.00 uur

Start show: 20.30 uur

Alle informatie en de routing is te vinden op www.poppodium.nl.

Einde persbericht.