Ingezonden persbericht



25 april a.s. officiële training voor de 24 uur van Le Mans

Barron Connor zondag in actie tijdens Essais des 24 Heures du Mans

Zaandam, 22 april 2004 Het Nederlandse Barron Connor Racing team komt zondag 25 april a.s. met de nieuwe Ferrari 575 GTC in actie op het circuit van Le Mans (F) voor de traditionele training voor de fameuze 24 uur race in juni.

De 24 uur van Le Mans begint ook dit jaar met de Essais des 24 Heures, die ene dag waarop alle teams voor de eerste en enige keer verplicht moeten testen op het 13,6 km lange en grotendeels uit afgesloten openbare weg bestaande circuit, dat te boek staat als extreem snel. Zo worden tussen de dorpjes Arnage en Mulsanne snelheden van ver boven de 300 km/h behaald, overdag en 's nachts. De Automobile Club de l'Ouest heeft uit bijna 80 inschrijvingen 50 auto's geselecteerd die op 12 juni a.s. van start mogen gaan.

Barron Connor Racing kreeg het dit jaar als debuterend team voor elkaar dat meteen beide auto's door de ACO geaccepteerd werden voor de 72e editie van de voor het eerst in 1923 verreden klassieker, die jaarlijks ruim 250.000 toeschouwers en 2500 journalisten trekt en in meer dan 120 landen op TV wordt uitgezonden. Dat het in Zaandam gevestigde team vorige maand in Amerika een tweede plaats scoorde in de slopende 12 uur van Sebring, speelde zeker een rol bij de selectie van beide auto's. Bovendien reageerde de organisatie vanzelfsprekend zeer enthousiast op het feit dat Ferrari, samen met het Nederlandse team, officieel terugkeert naar Le Mans; de twee 575 GTC auto's die onder Nederlandse vlag aan de start verschijnen, zijn de eerste (en enige) door de legendarische fabriek voor Le Mans gebouwde auto's in exact dertig jaar.

Barron Connor staat echter met beide benen op de grond. "Ons team en de auto's debuteren hier dit jaar en hoewel wij en Ferrari zeer ambitieus zijn, hebben we natuurlijk alle respect voor het kaliber van deze race", aldus John Bosch, de drijvende kracht én kopman van zijn zes coureurs tellende team. Bosch debuteerde vorig jaar op Le Mans en werd meteen zesde met het Racing for Holland team. Nu keert hij terug met zijn eigen team en de volledige support van Ferrari. "Le Mans is zonder meer de zwaarste autorace ter wereld, omdat je 24 uur lang het maximale uit mens en machine moet halen. De competitie is tegenwoordig zo fel dat iedereen de hele race optimaal moet presteren."

Het team rijdt met de twee 575 GTC's in de zogenaamde GTS klasse voor zeer geavanceerde raceversies van sportwagens voor de openbare weg. Het team komt in die GTS categorie onder andere uit tegen het fabrieksteam van Chevrolet (meervoudig Le Mans winnaar) en het Britse Prodrive dat vorig jaar met de in eigen huis ontwikkelde Ferrari 550 de race wist te winnen. "Zowel de Corvette als de 550 racen al geruime tijd met succes op Le Mans, dus de lat ligt hoog. We hebben onze blik op de toekomst gericht en gaan nu naar Le Mans om veel te leren en maximaal te presteren. In totaal houden zich op het circuit zo'n 50 man met onze auto's bezig, dus het is een hele operatie. Sinds Sebring is er door ons en in Italië hard gewerkt. We hebben kort getest op Mugello en zullen vóór de 24 uur van Le Mans ook starten in de 1000 KM van Monza, de eerste van de vier races tellende Le Mans Endurance Series waaraan we dit seizoen eveneens deelnemen. Wat betreft aanstaande zondag hebben we als doel om veel kilometers maken. We hebben een testprogramma voor beide auto's, zodat we zoveel mogelijk informatie kunnen verzamelen voor de race in juni."

De 24 uur van Le Mans start op 12 juni a.s. John Bosch rijdt samen met ex-F1 coureur en Indy 500 winnaar Danny Sullivan (USA) en regerend GT wereldkampioen Thomas Biagi (I). De andere 575 GTC wordt bestuurd door Mike Hezemans (NL), Jean-Denis Deletraz (CH) en Ange Barde (F).

FOTO (rechtenvrij) John Bosch met één van de twee Ferrari's 575 GTC van het Nederlandse Barron Connor Racing team in actie. Eveneens bijgesloten de startlijst van de 24 uur van Le Mans 2004.

MEER INFORMATIE (niet publiceren a.u.b.) Voor informatie, foto's, videobeelden of vragen, neem contact op met Mark Koense via 0653105404, stuur een e-mail naar info@barron-connor-racing.com of bezoek www.barron-connor-racing.com.

BARRON CONNOR RACING

Rechte Tocht 4, 1507 BZ, Zaandam, The Netherlands
Telephone +31 (0) 75 6157339, fax +31 (0) 75 6122063, E-mail : info@barron-connor-racing.com


---- --