Vlaamse overheid

Meer dan 40 teams van hobbyisten en ingenieursstudenten vanuit de hele wereld komen zondag bijeen voor een intelligent hindernissenparcours. In het kader van de snelle groei van actieve veiligheidstoepassingen in auto's creëerden de jongeren een autonoom voertuig dat zich met behulp van intelligente sensoren door een gesimuleerde verkeerssituatie loodst. De robots moeten warme soepblikken (met kaarsen binnenin) ontwijken en koude blikken omver rijden. Ronde borden (type 1) geven aan dat in die richting veel koude blikken staan terwijl de driehoekige borden (type 2) aangeven dat in die richting veel warme blikken staan.

Vlaams minister Ceysens reikt de prijzen uit. Voor de winnaars is er een prijzenpot van 15.000 euro voorzien. De bouwers van het snelste voertuig mogen een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. De tweede en derde plaats krijgen een waardebon van 3.000 en 2.000 euro voor elektronicamateriaal. Het meest innovatieve voertuig wordt bekroond met een trip naar een technologiebeurs in de VS. Ook de grootste pechvogel en de mooiste robotwagen vallen in de prijzen.

Technolopis

De Melexis Safety Trophy verloopt in samenwerking met Technopolis, het enige Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Vlaanderen.

Met haar aanwezigheid wil minister Ceysens het belang van onze kenniseconomie en technologische innovatie in de kijker zetten.

De Brabanthal is zondag een hoogtechnologisch paradijs. Een TechnoVelo die zich met behulp van sensoren in evenwicht houdt of een Astromega Formule 3000 racewagen zijn maar een greep uit een rijke waaier aan 'intelligente' randanimatie. Vlaams minister Ceysens zal zelf de veiligheid van onze wagens testen in de tolwagen.

Waar? Brabanthal, researchzone Haasrode, Brabantlaan 1, 3001 Leuven
Wanneer? Zondag 25 april
15.00h: Finale
15.30h: Prijsuitreiking door Minister Ceysens 16.00h: Receptie

info : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM. 0476 45 34 01
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
Michel.debruyne@vlaanderen.be
www.ministerpatriciaceysens.be


---