Openbaar Ministerie

24 april 2004

Opsporing Verzocht: overvallen in Schoonrewoerd en Warnsveld

Opsporingsbericht.nl, de opsporingspagina van het OM

Anders opsporingssites via de startpagina van het OM

In Opsporing Verzocht deze week aandacht voor een overval op een skicentrum in Zoetermeer, een overval op een bank in Schoonrewoerd en de gewelddadige dood van een 56-jarige man in Warnsveld. Politie en OM vragen de hulp van de kijker bij het oplossen van deze ernstige strafbare feiten.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 26 april (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De andere onderwerpen die worden behandeld:
Warnsveld: gewelddadige dood Een uitermate droevig verhaal. De 56-jarige Harrie Giesen zat al zon 30 jaar in een psychiatrische instelling. En dan wordt hij 19 december op het terrein van deze gesloten instelling om het leven gebracht.

Schoonrewoerd: overval op een bank
Het gaat er hevig aan toe wanneer twee vermomde mannen een Rabobank in Schoonrewoerd binnendringen de 24ste februari. De baliemedewerkster en een klant zijn slachtoffer.

Zoetermeer: overval Snowworld
Een wel erg originele locatie om een overval uit te voeren, het skicomplex Snowworld. Als medewerker verwacht je dan ook al helemaal niet dat dit zal gebeuren. Ze zijn er dan ook goed stuk van, de medewerkers die deze morgen aan de Buytenparklaan in het complex aan het werk zijn.

Gezocht: fraude
Vrijdag de 13e februari had een tot nog toe onbekende man helaas wel geluk. Met valse papieren lukte het hem om 45.000 Euro bij een bank in Diemen op te nemen.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.

NIEUW!

Opsporing Verzocht: 1 minute
Vanaf komende maandag iedere week, vijf dagen lang, 1 minuut per zaak, Opsporing Verzocht om 10.30 uur op radio 3FM bij Arbeidsvitaminen.