Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

25 april 2004

Ruim 900 getuigenverklaringen, honderden gesprekken met leveranciers, bezoekers en passanten van het psychiatrische ziekenhuis aan de Vordenseweg in Warnsveld heeft het rechercheteam inmiddels uitgevoerd. Dit alles om duidelijkheid te krijgen in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 56-jarige bewoner. Komende maandag-avond legt het team via Opsporing Verzocht een aantal concrete vragen aan het publiek voor. De uitzending is morgen, maandag 26 april a.s. en het onderwerp zit in het gedeelte na 19.00 uur

Het onderzoek werd op vrijdag 19 december 2003 even na 22.00 uur gestart toen een personeelslid van GGNet het levenloze lichaam van de bewoner op het terrein ter hoogte van de keuken aantrof. Het bleek om een 56-jarige vaste bewoner van het paviljoen De Mate te zijn.

De plaats van het misdrijf werd direct afgezet en met ondersteuning van de brandweer Warnsveld kon de technische recherche tot diep in de nacht haar sporenonderzoek verrichten. Van huis opgeroepen politiemensen begonnen met de eerste verhoren van personeelsleden en op directieniveau werd bij GGNet direct een crisisteam geformeerd.

In de eerste dagen was er regelmatig crisisberaad tussen de politie en het crisisteam. Met de directie van GGNet werden afspraken gemaakt over de procedure rond het verhoor. Daar waar nodig werden de bewoners gehoord in het bijzijn van personeel van GGNet. De politie zelf zette een orthopedagoge in om de rechercheurs te coachen met betrekking tot het onderzoek.

Naast de externe voorlichting was er met het crisisteam overleg hoe personeel en bewoners intern op de hoogte werden gehouden over de ontwikkelingen rond het onderzoek. Een familiekoppel van de politie praatte de familie bij zodat zij het niet uit de tweede hand hoefden te vernemen.

Maandag worden er in het programma Opsporing Verzocht concrete vragen gesteld met betrekking tot onder meer een fietser waarvan de identiteit nog niet bekend is, een auto die gezien is en andere vragen.
Vier maanden na de gewelddadige dood van het slachtoffer komt er nog steeds informatie bij het politieteam binnen. Wel blijken mensen vaak actief benaderd te moeten worden om deze info te verstrekken. Wilt u direct reageren dan kan dit via 0900 - 8844.

Einde bericht

---- --