Ingezonden persbericht


Amstelveen, april 2004

FC Gruusbek - dorp levert voetbalclub voor landelijke competitie

Eind januari 2001 is Gerard van Gorkum, de voorzitter van voetbalclub Rood-Wit, onderweg naar het assurantiekantoor van Harrie Derks. Het geheimzinnige karakter van de uitnodiging maakt dat Gerard in dit hondenweer toch aan de uitnodiging gehoor geeft. Eenmaal binnen is er louter verbazing. Alle voorzitters van de voetbalclubs die Groesbeek rijk is, zijn aanwezig. Na de koffie met gebak geeft Harrie de reden van hun samenzijn. 'Welkom op de eerste vergadering van FC Gruusbek.' Na afloop van Harries diapresentatie zijn vijf enthousiaste voorzitters volledig om en steunen ze het plan voor de oprichting van een nieuwe voetbalclub in Groesbeek. Een profclub voor het hele dorp.

In FC Gruusbek laat Ton Thijssen de bewoners van zijn geboortedorp keihard werken aan de vorming van één voetbalclub die kan deelnemen aan de Gouden Gids Divisie. Door de steun van de KNVB, de gemeente, de sponsors en vooral door de inzet van alle bewoners, komt de club er, inclusief de trainer en het benodigde stadion.

Thijssen laat overtuigend zien dat alles mogelijk is in zijn dorp als alle bewoners eendrachtig aan de slag gaan.

Ton Thijssen/Tunneke van Lol (47) is geboren en getogen in Groesbeek. FC Gruusbek is zijn tweede boek: over de liefde voor zijn geboortegrond, zijn dialect en voetbal. In zijn relaas geeft hij stof tot nadenken in het voetbalmaffe Groesbeek want in dit boek laat hij zien dat FC Gruusbek mogelijk is. Beter laat dan nooit.

Ton Thijssen, FC Gruusbek (ISBN 90-77557-04-0)
kost EURO 12,50 en is te koop via:
Primera Schiltmans
Dorpsstraat 39 - Groesbeek 024-3973594
www.totemboek.nl
www.boekenmijn.nl

FC Gruusbek is in eigen beheer uitgegeven bij Totemboek. Voor meer informatie, een recensie-exemplaar of een digitale afbeelding van de cover kunt u contact opnemen met:
Femke Meijer of Yvette Cramer van Totemboek
020 - 4205798 / 020 - 6459972 / info@totemboek.nl

Ton Thijssen kunt u een e-mail sturen: thijssenjanssen@planet.nl